Madrid, Sociedad'a patladı!

İspanya La Liga'da lider Real Madrid, Santiago Bernabeu'da konuk ettiği Real Sociedad'ı 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti ve 2 maç aradan sonra ligde galibiyetle tanıştı.

NTV Spor 24.03.2012 - 22:55
Madrid, Sociedad'a patladı!

İspanya La Liga'da lider Real Madrid, konuk ettiği Real Sociedad'ı 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti ve 2 maç aradan sonra ligde galibiyetle tanıştı. Bu sonucun ardından Madrid ekibi, takipçisi Barcelona ile arasındaki 6 puan farkı da korudu.

NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanan maçta Real Madrid, perdeyi erken açtı. Sağ kanatta topla buluşan Benzema, ceza sahasına doğru hareketlenen Higuain'i topla buluşturdu. Arjantinli'nin ceza sahası çizgisi üzerinden attığı sert şut, Sociedad fileleri ile buluştu ve Real Madrid, 6. dakikada 1-0 öne geçti.

Golden sonra da ev sahibi Real Madrid'in yoğun baskısı devam etti. Özellikle Cristiano Ronaldo, girdiği yüzde yüzlük gol fırsatlarından yararlanamadı. Üst üste kaçırdığı gollerin ardından Ronaldo, 32'de ise golü yaptı. Kaka'nın pasıyla savunmanın arkasına hareketlenen Cristiano Ronaldo, çok net bir vuruşla skoru 2-0 yaptı. Bu gol aynı zamanda Ronaldo'nun, Real Madrid formasıyla La Liga'da attığı 100. gol oldu.

2 hafta üst üste yaşadığı puan kayıplarının ardından strese giren Real Madrid, bunun acısını Real Sociedad'dan çıkarmaya kararlıydı. 40. dakikada Xabi Alonso'nun yaklaşık 60 metrelik pasıyla ceza sahasına sarkan Benzema, çok güzel kontrol etti ve şık bir vuruşla skoru 3-0'a getirdi.

Bu golden sadece 1 dakika sonra Real Sociedad, farkı 2'ye indirdi. Xabi Prieto'nun sert ortasında Sergio Ramos'un müdahalesi sonucu top, Real Madrid ağlarıyla buluştu. Mücadelenin ilk yarısı da 3-1'lik skorla tamamlandı.

İkinci yarıya da çok etkili başlayan Madrid, 49'da Benzema'nın golüyle 4-1 öne geçti. Khedira'nın çok şık pasıyla topla buluşan Fransız oyuncu, güzel bir vuruşla ev sahibi Madrid'i 4-1 öne geçirmeyi başardı.

56'da ise Real Madrid atağı, sağ kanattan gelişti. Arjantinli Higuain'in, Ronaldo'ya ortasında Portekizli yıldız, adeta boş kaleye topu gönderdi ve Real Madrid 5-1 öne geçti.

İkinci yarıda da etkili oyunuyla farkı artıran, rahat bir oyun sergileyen eflatun-beyazlılar da temsilcimiz Nuri Şahin de maçın 77. dakikasında oyuna girdi. Son bölümde göz dolduran Nuri, Real Madrid taraftarlarında alkış aldı.

Maçın kalan bölümlerinde başka gol olmadı ve Real Madrid, sahadan 5-1'lik skorla galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 75'e çıkaran eflatun-beyazlılar, Barcelona ile arasındaki puan farkını da yeniden 6'ya çıkardı.

Sayfa Yükleniyor...