Tek eksik gol

Nefes kesen mücadeleden gol sesi çıkmadı. Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Milan, Barcelona'yı konuk etti. Tempo ve mücadelenin eksik olmadığı karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi.

NTV Spor 28.03.2012 - 23:36
Tek eksik gol

Nefes kesen mücadeleden gol sesi çıkmadı. Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Milan, Barcelona'yı konuk etti. Tempo ve mücadelenin eksik olmadığı karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi.

Milan, mücadeleye çok etkili başladı ve ilk 2 dakikada çok önemli gol fırsatlarını değerlendiremedi. Dakikaların ilerlemesi ile oyunda dengeyi kuran Barcelona, Messi ve Sanchez ile etkili ataklar geliştirdi.

Mücadelenin 20. dakikasında Seedorf'un ara pası ile kaleci Valdes ile karşı karşıya kalan İbrahimovic, topu kaleciye nişanladı ve takımı adına çok önemli bir fırsattan yararlanamadı.

26. dakikada çalımlarla ceza alanına yaklaşan Messi, Xavi ile yaptığı verkaç sonucunda kaleyi karşısına aldı ve Messi'nin sert şutunda kaleci Abbiati topu zorlukla çeldi ve savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

İlk 30 dakikalık dilimin ardından rakip kaleyi abluka altına alan Barcelona, kanatlardan geliştirdiği akınlarla gol aradı. Milan ise kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı.

İki takım yakaladığı gol fırsatlarını değerlendiremedi ve takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle

İkinci yarıda da etkili olan taraf Barcelona oldu ve ikinci yarıya Iniesta'nın etkili atağıyla başladı. 47. dakikada çalımlarla ceza alanı önüne kadar gelen Iniesta'nın şutunda top az farkla yandan auta gitti.

Dakikalar ilerledikçe ev sahibi Milan, büyük bir taraftar desteği de alarak oyunda daha etkili olan taraf oldu.

Messi ile tehlikeli pozisyonlar geliştiren Barcelona'nın ataklarında, Milan'ın savunma oyuncuları yerinde müdahaleler ile mutlak gol pozisyonlarında etkili oldu.

Mücadelenin 88. dakikasında Messi'nin şutu Abbiati'den döndü ve boş kaleye Barcelonalı futbolcu topu göndermek üzereyken, araya giren Milan'ın savunmacısı Antonini, çok önemli bir atağı daha engelledi.

Tempo ve mücadelenin hiç eksik olmadığı maçta iki takım da çok sayıda net gol pozisyonu yakaladı ve iki takım oyuncuları da bu atakları gole çeviremedi ve mücadele golsüz eşitlikle sona erdi.

Rövanş mücadelesi önümüzdeki hafta Barcelona'nın Nou Camp Stadı'nda oynanacak.

Sayfa Yükleniyor...