Salvio, Atletico Madrid'e hayat verdi!

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında temsilcimiz Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid, Star TV'den canlı yayınlanan karşılaşmada Hannover 96'yı Salvio'nun 89. dakikada attığı golle 2-1 mağlup etti.

NTV Spor 29.03.2012 - 23:50
Salvio, Atletico Madrid'e hayat verdi!

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında temsilcimiz Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid evi Vicente Calderón'da Hannover 96'yı konuk etti.

Atletico Madrid karşılaşmaya Thibaut Courtois, Diego Godin, Filipe Luis, Joao Miranda, Mario Suarez, Arda Turan, Gabi Arenas, Koke Merodio, Juanfran Juan Torres, Adrian Lopez ve Radamel Falcao 11'i ile başlarken konuk ekip Hannover 96 ise Ron-Robert Zieler, Emanuel Pogatetz, Mario Eggimann, Steven Cherundolo, Christian Pander, Konstantin Rausch, Sergio Pinto, Lars Stindl, Manuel Schmiedebach, Jan Schlaudraff, Mame Biram Diouf 11'i ile sahadaki yerini aldı.

Maça hızlı başlayan Atletico Madrid ilk tehlikeli atağını 3. dakikada Falcao ile yakaladı. Ceza sahası içinde topu önünde bulan Falcao, şutunda kaleci Zieler'den döndü. İlk 10 dakika boyunca oyunu rakip alan yıkan ev sahibi ekip Falcao ile Hannover kaldesinde pozisyonlar buldu. Karşılaşmaya daha kontrollü başlayan taraf Hannover oldu. Ev sahibi Atletico Madrid ise daha atak bir oyun anlaş ile maça başladı.

Daha atak oyun anlayışının meyvesi 9. dakikada Falcao ile alan Atletico Madrid 1-0. öne geçti. Kale önnünde iyi yükselen Falcao kaleci Ron-Robert Zieler hatalı çıkışını iyi değerlendirdi ve güzel bir kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Kalesinde golü gördükten sonra biraz hareketlenen Alman temsilcisi istediği tempoyu bir türlü yakalayamadı. Kale önünde pozisyon üretemeyen Hannover 96 golcülerininde etkisiz kalmasıyla Atletico kalesinde tehlikeli ataklar üretemedi.

Ev sahibi ekip 26. dakikada Falcao ile önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Arda'nın sol kanattan ortasında kale önünde iyi yükselen Falcao boş pozisyonda topu dışarı yolladı.

37. dakikada Calderonda sevinme sırası Almanlara geldi. Hannover 96 ilk tehlikeli atağında golü buldu. Lars Stindl'in ortasında topla buluşan Mame Biram Diouf kayarak vuruşunda topu ağlarla buluşturdu:1-1.

İlk yarıda rakibine göre daha iyi bir oyun sergileyen Atletico Madrid, Diouf'un golüne engel olamadı ve ilk devre karşılıklı atılan goller sonucunda 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya Falcao ile etkili başlayan Atletico henüz 46. dakikada galibiyet golüne çok yaklaştı. Falcao'nun ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı sert bir vuruş direğin dibinden az farkla dışarı çıktı.

Karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliğini 56. dakikada Alman ekibi Hannover 96 yaptı. Schmiedebach yerini Didier Ya Konan bıraktı. İkinci yarıda tüm haklarıyla rakip kalede gol arayan Atletico Madrid aradığı golü bir türlü bulmadı. Atletico Madrid'e kontra ataklarla cevap veren Hannover 96 yakaladığı fırsatları cömertce harcadı.

Son dakikalarda galibiyet için yüklenen Atletico Madrid 89. dakikada Eduardo Salvio'nun güzel golüyle öne geçti. Ceza sahası dışından şık bir vuruş yapan Salvio takımını 2-1 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Atletico Madrid sahadan 2-1 galip ayrılarak tur için avantaj yakaladı.

Gecenin diğer sonuçları:
Sporting Lisbon 2 - 1 Metalist Kharkiv
Schalke 04 2 - 4 Athletic Bilbao
AZ Alkmaar 2
- 1 Valencia

Sayfa Yükleniyor...