Barça takibe 'devam' dedi

İspanya La Liga'da zirve mücadelesi veren Barcelona sahasında ağırladığı Athletic Bilbao'yu Iniesta ve Messi'nin golleriyle 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla puanını 72'ye yükselten Katalan ekibi, Real Madrid ile arasındaki 6 puanlık farkın açılmasına izin vermedi.

NTV Spor 01.04.2012 - 00:49
Barça takibe 'devam' dedi

İspanya La Liga'da zirve mücadelesi veren Barcelona NTV Spor'dan canlı yayınlanan karşılaşmada Athletic Bilbao'yu 2-0 mağlup etti.

Barcelona karşılaşmaya Victor Valdes, Dani Alves, Gerard Pique, Adriano Correia, Andres Iniesta, Thiago Alcantara, Javier Mascherano, Sergio Busquets, Alexis Sanchez, Lionel Messi ve Cristian Tello 11'i ile başlarken konuk ekip Athletic Bilbao Gorka Iraizoz, Jon Aurtenetxe, Andoni Iraola, Borja Ekiza, Gaizka Toquero, Ander Iturraspe, Oscar de Marcos, Markel Susaeta, Inigo Perez, Javi Martinez, Ibai Gomez 11'i ile sahadaki yerini aldı.

Karşılaşmaya kontrollü başlayan Barcelona dakikalar ilerledikçe yavaş yavaş oyuna ağırlığını koymaya başladı. Bilbao kalesinde baskı kuran ev sahibi ekip ilk tehlikeli atağını Thiago Alcantara ile yakaladı. Kale önünde topla buluşan Alcantara golü kaydetti ama hakem Antonio Miguel Mateu Lahoz ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

Mücadelenin ilk 30 dakikası Bilbao yarı sahasında oynanırken Barcelona galibiyet golü için ataklarını arttırdı. Ev sahibi bu sefer Pique ile galibiyet golüne çok yaklaştı. Messi'nin sol kanattan arka direğe yaptığı ortaya Pique kafa ile vurdu fakat Aurtenetxe çizgiden çıkardı.

Akın akın Bilbao kalesine gelen Barcelona aradığı golü 39. dakikada İspanyol yıldızı Andres Iniesta ile buldu. Iniesta'nın deparını iyi gören Messi güzel bir asistle topu Iniesta'yı bıraktı. Topla birlikte ceza sahası içine giren yıldız oyuncu sert bir şutla golü kaydetti.

İniesta'nın 39. dakikada keydettiği gol aynı zamanda ilk yarının skorunu tayin etti.

İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda hızlı başlayan Barcelona ikinci golü hızla aramaya başladı. Ceza sahası içinde topu iyi kontrol eden Messi pasını Tello'ya çıkardı. Güzel bir plase ile topu kaleye gönderen Tello kaleci Gorka Iraizoz'i geçemedi.

Tello ile Bilbao kalesinde pozisyonlara giren Barcelona bu kez peanaltı kazandı. Ceza sahası içinde yerde kalan Tello takımına penaltı fırsatı sundu. Topun başına geçen Arjantinli yıldız Lionel Messi takımının ikinci golünü kaydetti:2-0.

Kalan dakikalar karşlıklı ataklarla geçilirken iki takımda yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi.

Barcelona sahasında konuk ettiği Bilbao'yu 2-0 mağlup etti ve puanını 72'ye çıkarttı. Athletic Bilbao ise haftayı 38 puanda kapattı.

Sayfa Yükleniyor...