Nou Camp'ta sürprize izin yok!

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona, 0-0'ın rövanşında Nou Camp'ta ağırladığı Milan'ı 3-1 mağlup etti ve yarı final biletini cebine koydu. Gecenin yıldızı ise 2 penaltı golüne imza atan Arjantinli yıldız Lionel Messi oldu.

NTV Spor 03.04.2012 - 20:27
Nou Camp'ta sürprize izin yok!

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona, 0-0'ın rövanşında Nou Camp'ta ağırladığı Milan'ı 3-1 mağlup etti ve yarı final biletini cebine koydu. Gecenin yıldızı ise 2 penaltı golüne imza atan Arjantinli yıldız Lionel Messi oldu.

STAR TV ekranlarından canlı olarak yayınlanan maça büyük bir baskıyla başlayan Barcelona, henüz ilk dakikalarda Messi ile gole çok yaklaştı. 7. dakikada Fabregas'ın pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Lionel Messi, müsait durumda vurdu ancak az farkla auta gitti.

Baskısını devam ettiren Barça, 10. dakikada penaltı kazandı. Mexes'in büyük hatası ile pozisyona giren Messi, bu pozisyonu olumlu değerlendiremedi ancak ceza sahasında top, yeniden Messi'nin önüne geldi. Bu Nesta'nın hareketiyle yerde kalan Messi, takımına penaltı kazandırdı. Penaltıda da topun başına geçen Arjantinli, 11'de Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi.

Dakikalar 32'yi gösterirken Nou Camp buz kesti. Ibrahimovic'in harika pasıyla hareketlenen Nocerino, Valdes'in yanından topu filelerle buluşturdu ve Milan'a 1-1'lik beraberliği getirdi.

Bu şok golün ardından çabuk toparlanan ev sahibi Barcelona, yeniden Milan kalesindeki ataklarını sıklaştırdı. Maçın 40'ıncı dakikasında çok ilginç bir olay yaşandı. Barcelona kornerinin ardından yaşanan karambolde, yeniden penaltı kararı çıktı. Topun başına geçen Messi, kendisinin ve takımının ikinci penaltı golünü kaydetti. Bu golle Barcelona, 2-1 öne geçti.

Mücadelenin ilk yarısı da bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda ise Milan'ın tekrar beraberliği yakalama çabası vardı. Robinho ve Ibrahimovic ile etkili de olan konuk takım, girdiği pozisyonlarda ise kaleci Valdes'i geçemedi.

Milan'ın beraberlik için fazla umutlanmasına izin vermeyen Barcelona, 53'te farkı 2'ye çıkardı. Messi'nin ceza sahası dışında sert şutu, savunmadan sekti ve Iniesta'nın önünde kaldı. Onun vuruşu da ağlarla buluştu ve Barcelona, skoru 3-1'e getirerek oldukça rahatladı.

Maçın kalan dakikaları ise düşük bir tempoda geçti. Rakibinin gol bulup tekrar maça ortak olmasını istemeyen Barcelona, orta sahadaki pas trafiğini artırdı. Uzun dakikalar topun peşinden koşan Milanlı oyuncular da kazandıkları topları olumlu değerlendiremedi.

Son dakikalara kadar Barcelona'nın kontrolünde geçen mücadele, Katalan ekibinin 3-1'lik üstünlüğüyle de tamamlandı. İtalya'da 0-0 sona eren mücadelenin rövanşında 3-1 kazanan Barça, Milan'ı geçerek adını Şampiyonlar Ligi yarı finaline yazdırdı.

Sayfa Yükleniyor...