Bernabeu'da kalecilerin gecesi!

La Liga'da lider Real Madrid, Santiago Bernabeu'da konuk ettiği Valencia ile 0-0 berabere kaldı ve şampiyonluk mücadelesinde yara aldı.

NTV Spor 09.04.2012 - 00:14
Bernabeu'da kalecilerin gecesi!

La Liga'da lider Real Madrid, Santiago Bernabeu'da konuk ettiği Valencia ile 0-0 berabere kaldı ve şampiyonluk mücadelesinde yara aldı. Sayısız gol pozisyonun yaşandığı maçta iki takımın kalecileri Guaita ve Casillas, harikalar yarattı.

Bu sonucun ardından Barcelona ile Real Madrid arasındaki puan farkı, 4'e kadar indi.

NTV Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanan maçın ilk tehlikesini Cristiano Ronaldo yarattı. Uzak mesafeden çok sert bir şut çıkaran Portekizli, kale direğini geçemedi.

Bunun hemen ardından 9. dakikada ise Feghouli'nin uzak mesafeden şutu az farkla auta gitti. 25'inci dakikada Valencia, inanılmaz bir gol kaçırdı. Tino Costa'nın ceza sahası dışından sert şutu Casillas'tan döndü. Dönen topa kafa vuruşunu yapan Ricardo Costa ise direğe takıldı.

Real Madrid, gol bulup rahatlamak adına Valencia kalesine yüklendikçe, konuk takım çok etkili ataklarla çıktı. Piatti ile ilk yarının sonlarında mutlak bir gol fırsatından da yararlanamayan Valencia, kalesinde ise Mesut Özil'in yarattığı bir tehlike dışında pozisyon vermedi.

Büyük bir heyecana sahne olan maçın ilk yarısı, golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda da maçın heyecanı doruk noktadaydı. 55'te Tino Costa'nın 30 metreden füzesi, yine Casillas'ın direğinden döndü. Bu pozisyondan birkaç dakika sonra ise Cristiano Ronaldo direğe nişanladı.

Dakikalar ilerledikçe Real Madrid daha fazla risk aldı ve Valencia da kontra ataklarla gol aradı. Son dakikalar yaklaştıkça ev sahibi Madrid'in baskısı, bunaltıcı seviyelere ulaştı. 77'de Di Maria'nın muhteşem şutunu kaleci Guaita güçlükle çıkardı.

79'da ise inanılmaz bir gol kaçtı Real Madrid adına. Ronaldo'nun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Benzema'nın iki kez vuruşunu da Guaita kurtardı.

Real Madrid'in üst üste yakaladığı fırsatlara rağmen yakaladığı kontra ataklarla pozisyon arayan Valencia'da Jordi Alba, 84'te çok müsait durumdaki fırsattan yararlanamadı. Kalan dakikalarda da Real Madrid, gol kaçırmaya devam etti. Benzema ve Di Maria ile çok net fırsatları değerlendiremeyen Eflatun-beyazlılar, sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı.

Bu sonucun ardından puanı 79 olan Real Madrid, 75 puanlı Barcelona ile arasındaki farkın 4'e inmesine engel olamadı.

Sayfa Yükleniyor...