EN KRİTİK 'EL CLASICO' NTV SPOR'DA

La Liga'da şampiyonluğun düğümü El Clasico'da çözülüyor. Bitime 5 hafta kala ezeli rakipleri karşı karşıya getirecek dev mücadele, bu akşam saat 21:00'de NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

NTV Spor 18.04.2012 - 16:41
EN KRİTİK 'EL CLASICO' NTV SPOR'DA

EL CLASICO NTV SPOR'DA İZLENİR...
Barcelona-Real Madrid Maçı bu akşam, saat 21.00'de NTV Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.
Bu dev maç, 3D ve yüksek çözünürlük farkıyla sadece Digiturk'te!
El Clasico mücadelesi yüksek çözünürlük (HD) farkıyla Digiturk 80. ve 380.kanaldan, 3 boyutlu (3D) olarak da Digiturk 399. kanaldan izlenebilecek.

Yayın Tarihi: 21 Nisan Cumartesi
Yayın Saati:  21.00 – CANLI

Futbol dünyasında nefesler tutuldu; El Clasico bekleniyor. Real Madrid, son dönemde bir türlü diş geçiremediği Barcelona karşısına, 4 puanlık avantajını korumak için çıkacak. Katalan ekibinin ise coşkulu seyircisi önünde, şampiyonluk iddiasını korumak için kazanmaktan başka çaresi yok gibi görünüyor.

Sadece İspanya'da değil; tüm dünyada gözler El Clasico'ya çevrildi. Futbol tarihinin en önemli derbisine, Nou Camp Stadı ev sahipliği yapacak. Ancak son 3 yılın aksine roller değişmiş durumda. Bu kez Real Madrid kaçıyor; Barcelona kovalıyor. Şampiyonlar liginde zorlu deplasman mücadeleleri veren 2 takım da sahadan yenilgiyle ayrıldı. Barcelona, sayısız gol fırsatını değerlendiremediği maçta Chelsea'ye 1 - 0 boyun eğdi. Real madrid ise Bayern Münih'e son dakikada yediği golle 2 - 1 yenildi.

NURİ VE HAMİT ALTINTOP KADRODA MI?

Ancak her 2 takım da, sezonun en önemli maçı öncesi, tamamen El Clasico'ya konsantre olmuş durumda. Real Madrid'in başında, Barcelona'ya karşı oynanan 10 maçta sadece 1 galibiyeti bulunan Jose Mourinho'nun, takımını nasıl bir taktikle sahaya süreceği merakla bekleniyor.

İspanyol basını, bugüne dek, Pepe'yi de orta sahaya çekerek hep savunmayı ön planda tutan Mourinho'nun, bu kez hücum gücü daha yüksek bir ilk 11'e görev vereceğini savunuyor. Hatta "Marca" gazetesi, Mesut Özil ile Kaka'nın aynı anda sahada olabileceğini iddia ediyor.

Barcelona'nın nasıl oynayacağı ise herkesin malumu. Top kontrolüne dayalı oyun sistemi ile rakiplerine zor anlar yaşatan katalan ekibi, yine bilindik oyun anlayışı ile sahada yer alacak. Nitekim Xavi; "Zaten herkes nasıl oynayacağımızı biliyor. Topa sahip olup sürekli hücumu düşüneceğiz" ifadelerini kullandı.

Dev derbiyi, küresel çapta yarım milyar insanın televizyonları başında takip etmesi bekleniyor.

Bu maçı kazanacak takım, 110 yıllık rekabette de bir adım öne geçecek. Zira her 2 takımın da birbirilerine karşı 86'şar galibiyeti var.

BARCELONA'NIN SON 7 EL CLASICO'DA YENİLGİSİ YOK
Pep Guardiola'nın göreve gelmesinin ardından, ezeli rakibine karşı büyük üstünlük sağlayan Barcelona'nın, son 7 El Clasico'da yenilgisi bulunmuyor. Üstelik real, nou camp'ta oynanan son lig maçında, katalan ekibi karşısında gol de bulamadı. Eflatun - beyazlılar bu dönemdeki en ağır yenilgiyi, geçen sezonun ilk yarısında 5 - 0 ile aldı.

El Clasico öncesi Real Madrid, son 18 lig maçında 15 galibiyet - 3 beraberlik aldı. Barcelona ise dev derbiye 11 maçlık galibiyet serisi ile çıkacak. Real Madrid, El Clasico'da gol atması halinde, kendisine ait 107 gollük rekoru tarihe gömerek, bir sezonda en fazla gol atan takım unvanını eline geçirecek.

REAL MADRID VE BARCELONA'NIN LİG PERFORMANSI!
La Liga'da bitime 5 hafta kala, gözler belki de şampiyonluk düğümünü çözecek El Clasico'ya çevrildi. Real madrid, dev maça, ezeli rakibi Barcelona'nın 4 puan önünde başlayacak. Dilerseniz bu önemli maç öncesi, ezeli rakiplerin bu sezonki lig performansını mercek altına alalım.

Barcelona, La Liga'da 2011 - 12 sezonuna, üst üste 4. kez şampiyon olmak hedefiyle başladı. Real Madrid ise yönettiği takımları genellikle 2. sezondan itibaren çıkışa geçiren Jose Mourinho yönetiminde, ezeli rakibinin hakimiyetine son vermek amacındaydı. Lige daha iyi giren takım Barcelona oldu. Ancak Katalan ekibi ilerleyen dönemde deplasmanlarda büyük sorunlar yaşamaya başladı. İlk haftalarda 1 yenilgi; 1 de beraberlik alan Real ise büyük bir çıkışa geçti. Sezonun ilk El Clasico'su gelip çattığında, Real Madrid, ezeli rakibinin 6 puan önünde bulunuyordu. Daha o günlerde, tüm rüzgarı arkasına alan eflatun - beyazlıların, ev sahipliği yapacağı derbiyi kazanması halinde şampiyon olabileceği konuşulmaya başlanmıştı bile. Puan farkını 9'a taşımak isteyen Madrid ekibi, maça fırtına gibi girdi ve henüz ilk dakikalarda 1 - 0 öne geçti.

Ancak La Liga'da Barcelona döneminin kapandığını düşünenler, çok geçmeden yanıldıklarını anlayacaktı. Top kontrolüne dayalı oyun sistemi ile Real'i sahasına hapseden Barcelona, sezonun ilk El Clasico'sunda bir kez daha rakibine üstünlük sağladı. Katalan ekibi sahadan 3 - 1 galip ayrılıyor ve puan farkı 3'e iniyordu.

Sezonun ilerleyen dönemlerinde, sahasında fırtına gibi esen Barcelona'nın deplasman sorunları devam etti. Getafe ve Osasuna'ya kaybeden Katalan ekibi kendisini bir anda, rakip tanımayan; emin adımlarla puan ve gol rekoruna koşan Real Madrid'in 10 puan gerisinde buldu.

Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola, artık şampiyonluktan ümidini kesmişti. Aslında, üst üste 11 deplasman maçından galip ayrılan Real Madrid'i yakalayacaklarına sadece o değil; artık kimse inanmıyordu. Ancak son 10 haftaya girilirken, Real'in de hızı kesildi. Eflatun - beyazlılar, önce sahasında Malaga; ardından da deplasmanda Villarreal karşısında, son dakikalarda yedikleri frikik golleriyle 4 puan bıraktı.

Bu 2 beraberliği, Santiago Bernabeu'da, Valencia karşısında alınan golsüz beraberlik izledi. Bu dönemde seri galibiyetler alan Barcelona farkı bir anda 4 puana indirdi ve şampiyonluk yarışı yeniden başladı. Katalan ekibi, Real'in, Madrid derbisinde, Atletico Madrid karşısında puan kaybetmesini bekliyordu. Ancak Mourinho'nun öğrencileri, bu kritik deplasmanı, Ronaldo'nun inanılmaz golleriyle kayıpsız atlatmayı başardı.

El Clasico'dan önceki son haftada, Real Madrid sahasında Sporting Gijon'u yenerken, Barcelona, Levante deplasmanında kazandı. Dev derbinin ardından, ligin bitimine sadece 4 hafta kalacak. Bu da, Barcelona'nın, El Clasico'da yeni bir galibiyet alamaması halinde, şampiyonluk serisine muhtemelen veda edeceği anlamına geliyor.

MESSI Mİ? RONALDO MU?
El Clasico'nun ruhunda barındırdığı rekabetin sahadaki somut yansıması bir kez daha Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo olarak karşımıza çıkacak. Messi'nin, El Clasico'da 13 gol var, Ronaldo ise Barcelona filelerini 4 kez havalandırabildi. İşte dev derbideki kişisel rekabetin görünümü.

Dile kolay; Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo, bu sezon şu ana kadar toplam 116 kez fileleri havalandırdı. Her 2 oyuncunun da La Liga'da 41'er golleri bulunuyor. İspanya gibi üst düzey bir ligde, üstelik de bitime 5 hafta olmasına karşın 41 gole ulaşmak aslında Ronaldo ve Messi'nin bize gösterdikleri kolay değil.
 
Öyle ki; Osasuna, Sevilla, Getafe, Mallorca, Villarreal gibi La Liga'nın önde gelen takımları henüz 41 gol atmayı başarabilmiş değil.
 
Messi'nin, Avrupa kupaları, İspanya Kral Kupası ve Kıtalararası Dünya Kupası'nda attığı golleri de hesaba kattığımızda toplam 63 golü bulunuyor. Arjantinli yıldız, 5 gol daha atması halinde, bir sezonda en çok gol atan oyuncu unvanını Gerd Müller'in elinden alacak.
 
Cristiano Ronaldo ise La Liga'nın dışında 12 kez daha fileleri havalandırdı ve toplam 53 golde.
 
Ronaldo, La Liga'nın açık ara kaleye en fazla şut çeken oyuncusu. Portekizli yıldız, 41 gole ulaşmak için, 221 kez kaleyi yokladı. Messi ise aynı sayıda golü 172 şutta attı. Bu iki oyuncunun ardından kaleye en fazla şut çeken futbolcu olarak sivrilen Falcao'nun ise sadece 110 şutu bulunuyor.
 
El Clasicolar'ın ruhunda olan rekabetin yansımasını yine Messi - Ronaldo çekişmesi olarak izleyeceğiz.
 
Zira onlar birçoklarına göre dünyanın en iyi 2 oyuncusu. Her an maçın kaderini değiştirebilecek isimler. Teknik adamlarının sınırsız serbestlik tanıdığı 2 oyuncu da, kanatlardan aldıkları toplarla ölümcül olabiliyor.
 
Göz açıp kapayıncaya kadar adam geçebilen, takım arkadaşlarıyla yaptığı kısa paslaşmalarla bir anda kalenin önünde biten Messi'yi, bugüne kadar kontrol altına almayı başarabilen çıkmadı.
 
Ronaldo'nun stili ise teknik ve gücün birleşimine dayanıyor. Messi kadar gözalıcı olmasa da, atletizmi ile rakiplerini ardında bırakan Portekizli yıldız, net gol vuruşları ve hemen her yerden kullanabildiği etkili frikikleri ile Barcelona filelerini havalandırmaya çalışacak.
 
El Clasicolar'da ise Messi'nin, Ronaldo'ya karşı büyük üstünlüğü bulunuyor. Messi, son 4 derbinin 3'ünde suskun kalsa da, Real Madrid'e karşı forma giydiği 18 maçta, 13 kez fileleri havalandırdı. Ronaldo'nun ise henüz 4 golü bulunuyor.
 
Bakalım ezeli rekabetin son perdesinde bu kez hangi yıldız diğerine üstünlük sağlayacak.

EL CLASICO EFSANELERİ
Futbol dünyasının en büyük derbisi için geri sayım sürüyor. Bugün Messi ve Ronaldo'yu konuşan futbolseverler, El Clasico'nun geçmişinde, Di Stefano'yu, Puşkaş'ı, Romario'yu, Hugo Sanchez'i, Stoickov'u konuşuyordu. El Clasico 110 yılda o efsanelerle giderek büyüdü.

El Clasico, ilk olarak 13 Mayıs 1902'de karşılaşan Real Madrid ile Barcelona'nın, 110 yıllık kapışmasına verilen isim. Bugüne dek birbirlerine defalarca rakip olan İspanya'nın iki devi, cumartesi gecesi 21.00'de NTV Spor'dan canlı yayınlanacak maçta, 219. kez karşı karşıya gelecek. El Clasico'yu sadece Messi, Ronaldo, Xavi, Iniesta, Pepe, Casillas ve Puyol'la anmak, ezeli rekabetin köklü geçmişine haksızlık etmek anlamına geliyor. Zira El Clasico tarihinde, bu derbinin dünyanın en ateşli rekabeti olmasını sağlayan birbirinden efsane oyuncular var.
 
Örneğin Alfredo Di Stefano. Real Madrid tarihinin en unutulmaz futbolcularından Di Stefano, kaydettiği 18 golle, El Clasico'larda en skorer oyuncu unvanını halen elinde bulunduruyor.
 
Ya da Cesar Rodriguez. Messi'nin ardından Barcelona tarihinin en golcü ikinci futbolcusu Rodriguez de, El Clasico'nun şanlı geçmişine adını altın harflerle yazdırdı. Rodriguez, Barcelona'nın El Clasico'lardaki en skorer futbolcusu olarak ön plana çıkıyor.
 
Yüzlerce kupayla dolu görkemli mazilere sahip Real Madrid ile Barcelona'nın, unutulmaz futbolcularını elbette tek tek sayabilmek mümkün değil. Ancak Santillana'nın, Puskas'ın, Butragueno'nun, Hugo Sanchez'in, Kubala'nın, Nadal'ın, Hierro'nun, Bakero'nun, Amor'un, Zubizarretta'nın, Stoichkov'un, Romario'nun, Ronaldo'nun ve daha sayılamayacak onlarca yıldızın, bu derbinin bir klasik haline gelmesinde büyük payları var.
 
Ezeli rekabetin büyümesinde elbette, iki takımın da formasını giyen futbolcuların varlığını yadsıyabilmek mümkün değil. Son 20 yıla bakıldığında, Schuster, Hagi, Michael Laudrup, Prosinecki, Luis Enrique, Luis Figo, Ronaldo, Samuel Eto'o ve Saviola gibi çok değerli oyuncular, Bernabeu ve Nou Camp statlarında, hem ev sahibi hem de konuk takım futbolcusu olarak sahaya çıktı.
 
Bir El Clasico'da daha, ön plana çıkan futbolcuları, onları kenardan idare eden taktik dehaları konuşacağız. Ama sanırız El Clasico'ların futbol dünyamız açısından ne manaya geldiğini, maçın son düdüğü çalındığında çok daha iyi anlayacağız.

Sayfa Yükleniyor...