Del Bosque'den Torres'e yeşil ışık

İspanya Milli Takım Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde Fernando Torres'e de turnuva kadrosunda yer vermeyi düşündüğünü ifade etti.

NTV Spor 28.04.2012 - 16:11
Del Bosque'den Torres'e yeşil ışık

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, Real Madrid ve Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi'nden elenmesi, Pep Guardiola'nın görevinden ayrılması ve İspanya Milli Takımı'nın Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki hedef ve beklentileri konusunda açıklamalarda bulundu.

UEFA Avrupa Ligi'nde finale kalan iki İspanyol takımı Athletic Bilbao ve Atletico Madrid'i kutlayan Del Bosque, İspanya'nın iki dev ekibi Real Madrid ile Barcelona'nın Devler Ligi'ne veda etmesine üzüldüğünü dile getirdi.

Del Bosque, "Bu duruma pek alışkın değiliz. Finalde en az bir tarafın İspanyol olmasını isterdim. Umarım iki takımın da elenmesi Euro 2012 öncesi hazırlıklarımızı olumsuz yönde etkilemez" şeklinde konuştu.

Başarılarla dolu 4 yılın ardından kazanılan 13 kupayı arkasında bırakarak Barcelona'dan ayrılma kararı alan Pep Guardiola'nın tercihini de değerlendiren Vicente Del Bosque, Katalan teknik adamın görev süresi içerisinde kulübün imajına aykırı hiçbir davranışta bulunmadığını belirtti. Del Bosque, kimsenin Guardiola'nın arkasından kötü bir söz söyleyemeyeceğini de sözlerine ekledi.

İspanya Milli Takım teknik direktörü Chelsea'de beklentileri karşılayamayan ancak Barcelona'ya Şampiyonlar Ligi yarı finalinde attığı golle adından tekrar söz ettirmeyi başaran Fernando Torres'i Euro 2012 kadrosunda düşündüğünü dile getirdi.

Tecrübeli teknik adam, "Kulüp değişikliğinden ötürü bir adaptasyon sorunu yaşadı. Eski teknik direktörü ona yeterli şansı vermedi ve bu yüzden form düşüklüğü yaşadı belki ama Torres her zaman bizimle oldu. Şampiyona kadromuz için hangi futbolcu bize daha uyumlu olacaksa elbette tercihimiz ondan yana olacak" şeklinde konuştu.

Del Bosque ayrıca 25 Mayıs'ta Barcelona ile Athletic Bilbao arasında oynanacak Kral Kupası final maçının daha erken bir tarihe çekilmesi için İspanya Futbol Federasyonu'na da çağrıda bulundu. Del Bosque, Euro 2012'de İtalya'yla oynayacakları turnuva maçından sadece 16 gün önce futbolcuların bu maça konsantre olmasını istemediğini dile getirdi.

Sayfa Yükleniyor...