Barcelona '7' bitirdi

Barcelona'dan gol şov... Rayo Vallecano ile deplasmanda karşılaşan Barcelona, Messi(2), Sanchez, Keita, Pedro(2) ve Thiago'nun golleriyle sahadan 7-0 galip ayrıldı. Katalan ekibi, bu galibiyetle Real Madrid'in şampiyonluk turunu erteletti.

NTV Spor 29.04.2012 - 21:26
Barcelona '7' bitirdi

İspanya La Liga'da Barcelona, NTV'den canlı yayınlanan karşılaşmada Rayo Vallecano'ya konuk oldu.

Maçın başından sonuna kadar rakibinden üstün bir oyun sergileyen Barcelona, Messi(2), Alexis Sanchez, Keita, Pedro(2) ve Thiago'nun golleriye Rayo Vallecano'yu 7-0 mağlup etti. Bu galibiyetle puanını 84'e çıkaran Katalan ekibi, Real Madrid'in şampiyonluğunu ilan etmesine izin vermedi. Sahadan eli boş ayrılan Rayo Vallecano ise 40 puanda kaldı.

Hafta içinde Devler Ligi'ne veda eden Barcelona, deplasmanda oynadığı karşılaşmaya çok hızlı başladı. İlk dakikadan itibaren oyunun kontrolünü ele geçiren Katalan ekibi, Rayo Vallecano savunmasına zor anlar yaşattı.

Ev sahibi takımın kendi sahasından çıkmasına izin vermeyen Barcelona, 16. dakikada Messi'nin kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşan Pedro, arka direkte bekleyen Messi'ye yerden pas verdi. Boş pozisyondaki Arjantinli yıldız topu ağlara göndermekte zorlanmadı: 0-1.

Bu dakikadan sonra Rayo Vallecano kalesine etkili gelmeye devam eden Barcelona, 26. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Savunmanın hatasıyla birlikte topu kazanan Messi, takımını atağa kaldırdı. Ceza sahası içine atılan ara pasıyla birlikte topla buluşan Alexis Sanchez, kaleciden sıyrıldıktan sonra topu ağlara gönderdi.

Oyun disiplininden kopan rakibinin kalesine çok rahat gelen Barcelona, 39. dakikada Keita ile skoru 3-0 yaptı. Çalımlarla rakiplerinden sıyrılan Messi, ara pasıyla ceza sahası içinde Keita'yı topla buluşturdu. Keita'nın vuruşunda top Rayo Vallecano ağlarıyla buluştu: 0-3.

İlk devrenin kalan bölümünde başka gol olmazken, Barcelona soyunma odasına 3-0'lık üstünlükle gitti.

Karşılaşmanın ikinci devresine de Barcelona da çok hızlı başladı. Katalan ekibi, 47. dakikada Pedro'nun kaydettiği golle skoru 4-0 yaptı. Rayo Vallecano kendi sahasından top çıkarmakta çok zorlanırken, konuk ekip, gol aramaya devam etti.

Barcelona'da 77. dakikada sahneye çıkan Thiago, kaleci Cobeno'yu mağlup ederek skoru 5-0 yaptı. Maçın 87. dakikasında birkez daha sahne alan Pedro, attığı golle skoru 6-0'a getirdi.
 
Maçta son sözü söyleyen isim Lionel Messi oldu. Arjantinli yıldız 90. dakikada rakip fileleri havalandırarak karşılaşmanın da skorunu belirledi: 0-7.

Konuk ekip karşılaşmanın kalan bölümünde yakaladığı fırsatları değerlendiremezken, Rayo Vallecano da skoru değiştirmeyi başaramadı ve Katalan ekibi sahadan 7-0'lık sonuçla galip ayrılarak Real Madrid'in şampiyonluğunu ilan etmesine izin vermedi.

Sayfa Yükleniyor...