Ada bu maça kilitlendi!

İngiltere'de tüm gözler Federasyon Kupası finaline çevrildi. Wembley'deki finalde, Chelsea ile Liverpool şampiyonluk için karşı karşıya gelecek. Dev maç, bu akşam saat 19.15'ten itibaren NTV Spor'dan canlı yayınlanacak.

NTV Spor 04.05.2012 - 14:20
Ada bu maça kilitlendi!

Futbol tarihinin en köklü kupasını bu yıl kim kucaklayacak? Chelsea mi yoksa Liverpool mu? 2 takım, şampiyonluk için Wembley'de karşı karşıya gelecek. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde finale kadar ilerleyen Chelsea, yarı finalde Tottenham'ı 5 - 1 yenmeyi başarmıştı.
 
Liverpool ise Wembley'e taşınan Merseyside derbisinde, Andy Carroll'ın son dakikalar içinde bulduğu golle, ezeli rakibi Everton'ı, geriden gelerek 2-1 devirmeyi başarmıştı.
 
Liverpool, İngiltere Federasyon Kupasını bugüne dek 7 kez müzesine götürdü. Chelsea'nin ise 6 şampiyonluğu bulunuyor. 2 takım, tarihlerinde ilk kez Federasyon Kupası finalinde karşı karşıya gelecek.
 
Chelsea ile Liverpool, son olarak 2005 yılında, Lig Kupası finalinde karşı karşıya gelmiş; kazanan 3-2'lik skorla Chelsea olmuştu.
 
İki takım arasındaki maçlarda bu sezon Liverpool'un üstünlüğü göze çarpıyor. Kırmızılar, güçlü rakibini Premier Lig'de, deplasmanda 2-1 yenerken, daha sonra kazanacağı Lig Kupasında da 2-0 ile 5. turda safdışı bırakmıştı.
 
Chelsea'nin geçici menajeri Roberto Di Matteo'nun ise Federasyon Kupası tarihinde özel bir yeri var. Oyunculuk yıllarında, 2 kez Federasyon Kupası şampiyonluğu yaşayan Di Matteo, 1997 yılında, Chelsea ile Middlesbrough'yu karşı karşıya getiren maçta, kupa tarihinin en çabuk golünü atmıştı. Di Matteo, henüz 43. saniyede rakip takımın filelerini havalandırmayı başarmıştı. Di Matteo 2000 yılında da, takımının Aston Villa'yı 1-0 yendiği final maçında, eski Wimbledon Stadı'ndaki son Federasyon Kupası finali golünü atmıştı.
 
Federasyon Kupasını kazanan son 2 menajer ise tıpkı Di Matteo gibi İtalyan'dı. Geçen yıl, Manchester City'i çalıştıran Roberto Mancini, önceki yıl da, o dönemde Chelsea'yi çalıştıran Carlo Ancelotti şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Bugüne dek en fazla Federasyon Kupası şampiyonluğu gören futbolcu da Chelsea forması giyiyor. Ashley Cole, 3'ü Chelsea, 3'ü de Arsenal'de olmak üzere tam 6 kez bu kupayı kaldırdı.
 
Federasyon Kupası finali, Türkiye saati ile 19.15'te başlayacak. Bu da ilk kupanını verildiği 1872 yılından bu yana en geç saatte başlayacak finale tanıklık edeceğimiz anlamına geliyor.
 
Hemen hatırlatalım; İngiltere Federasyon Kupası finalini, bu akşam saat 19.15'ten itibaren NTV Spor'dan canlı olarak izleyebilirsiniz.

Sayfa Yükleniyor...