BU BİR FUTBOL MUCİZESİ!

Premier Lig'de son hafaya zirvede giren Manchester City, son dakikaya 2-1 geride girdiği maçta QPR'ı 90+2 ve 90+4'te bulduğu gollerle 3-2 mağlup ederek, mucizevi bir şekilde İngiltere'de şampiyonluğa uzandı.

NTV Spor 13.05.2012 - 18:48
BU BİR FUTBOL MUCİZESİ!

Premier Lig'de son hafaya zirvede giren Manchester City, son dakikaya 2-1 geride girdiği maçta QPR'ı 90+2 ve 90+4'te bulduğu gollerle 3-2 mağlup ederek, mucizevi bir şekilde İngiltere'de şampiyonluğa uzandı.

Bu sonuçların ardından sezonu 89'ar puanla tamamlayan Manchester City, ikili averajla United'ın önünde şampiyonluk ipini göğüsledi.

Yıllardır Manchester kentinin diğer takımı ve ezeli rakibi olan Manchester United'ın gölgesinde kalan City, bu şampiyonluğun ardından 44 yıllık şampiyonluk özlemine de son vermiş oldu.

MANCHESTER MAÇTAN SONRA YIKILDI
Manchester United, son haftaya çok büyük umutlarla girmedi. Rakibinin puan kaybını bekleyen ManU, Maçın 20'inci dakikasında Wayne Rooney ile öne geçti. Mücadelenin ilk yarısını da 1-0 önde kapattı. Ancak City'nin de ilk yarıyı 1-0 önde kapatması, United'ın şampiyonluk umutlarını azaltt.

İkinci yarıda Sunderland - Manchester United maçında değişen birşey olmasa da Etihad'da gelen QPR golleri, United'ın da büyük bir moral kazanmasına neden oldu.

Maçın sonuna kadar oyunun kontrolünü elinde tutan ve sayısız gol pozisyonundan yararlanamayan Manchester United, QPR'ın galibiyetinin ardından, City maçından gelecek sonucu beklemeye başladı.

BU BİR FUTBOL MUCİZESİ!
Etihad Stadı'nda ise adeta bir futbol mucizesi vardı. Maçın ilk bölümünden itibaren ev sahibi Manchester City'nin üstün oyunu vardı. Ancak Manchester United'ın, Sunderland deplasmanında golü erken bulması, Cityli oyuncuları da paniğe sevk etti.

QPR'ın da kümede kalmak için verdiği mücadele de Manchester City'nin işini ilk yarı boyunca zorlaştırdı. Buna rağmen 39'uncu dakikada Zabaleta'nın golü geldi. Toure'nin pasıyla ceza sahasına giren Zabaleta'nın sert şutu, kaleciden sekti ve kaleye doğru yöneldi. Ağlara giden top, City'nin 1-0 öne geçmesini sağladı.

Nefesleri kesen ilk yarı, ev sahibi Manchester City'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

QPR'ın kümede kalmak için mücadele ettiği Bolton'ın da Stoke City deplasmanında ilk yarıyı önde kapatması, konuk takım QPR'ın ikinci yarıya etkili başlamasına neden oldu.

City savunmasında Lescott'ın inanılmaz hatasını değerlendiren Djibril Cisse, 1-1'lik beraberliği sağladı.

Ancak bu golün ardından ilginç bir pozisyon yaşandı. QPR'ın savunma oyuncusu Joey Barton, Carlos Tevez'e attığı dirseğin ardından direkt olarak kırmızı kartla oyundan atıldı ve takımını 10 kişi bıraktı.

Bu kırmızı kartın ardından City'nin baskısı daha da arttı. Ancak sol kanattan ani gelişen QPR atağında Armand Traore, çok etkili bir orta yaptı. Arka direkten hareketlenen Jamie Mackie de güzel bir kafa vuruşuyla takımını, Manchester'da 2-1 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda ise City'nin olağanüstü baskısı karşısında, 10 kişiyle direnen QPR, 90'ıncı dakikaya kadar önde gitmeyi başardı. Ancak City'nin yıldızları, 90+2 ve 90+4'te sahneye çıktı. Edin Dzeko ve Aguero'nun uzatma dakikalarında gelen golleri, City'ye yıllarca unutulmayacak bir şampiyonluk getirdi.

Sayfa Yükleniyor...