Platini'den Tottenham'a yanıt

Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi şampiyonu olması nedeniyle Avrupa Ligi'ne gitmek zorunda kalan Tottenham'ın isyanına UEFA Başkanı Michel Platini'den yanıt geldi.

NTV Spor 24.05.2012 - 11:59
Platini'den Tottenham'a yanıt

Premier Lig ekiplerinden Tottenham, ligi 4. sırada bitirmesine karşın Şampiyonlar Ligi bileti alamamasına tepkili. Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi şampiyonu olması nedeniyle Avrupa Ligi'ne gitmek zorunda kalan Tottenham'ın isyanına UEFA Başkanı Michel Platini'den yanıt geldi.

Premier Ligi 6. sırada tamamlayan maviler, tarihinde ilk kez kazandığı Şampiyonlar Ligi kupası sayesinde önümüzdeki sezon da Devler Ligi'nde oynamaya hak kazanıyordu. Ligi 4. bitiren Londra'nın diğer yakasındaki Tottenham ise Chelsea'nin şampiyonluğu ile Devler Ligi'nde ön eleme oynama hakkını kaybediyordu.

Premier Lig'den en fazla 4 takımın Şampiyonlar Ligi'ne katılması kuralının Tottenham'ı mağdur etmesi UEFA Başkanı Michel Platini'nin de dikkatini çekti. Budapeşte'deki FIFA kongresi öncesi konuşan Fransız futbol adamı, bu kuralla ilgili olarak önümüzdeki yıllarda birtakım değişikliklere gidebileceklerini ifade etti. Platini, UEFA yönetim kurulu olarak 3 yıl boyunca turnuva kurallarında herhangi bir değişikliğe gitmeme kararı aldıklarını, ancak bu konuyu bir sonraki icra kurulu toplantısında yeniden tartışabileceklerini söyledi.

Platini, Tottenham Menajeri Harry Redknapp'in, "UEFA'nın Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan takımın bulunduğu ülkeye özel bir hak tanıyarak bir sonraki sezon bir fazla takımla turnuvaya katılması" yönündeki önerisini de düşünebileceklerini belirtti.
 
UEFA başkanı, "Şu an kuralı değiştirmemiz mümkün değil. Kural İngiltere'den 4 takımın olması gerektiğini söylüyor" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...