"Hamit kalmak isterse mutlu olurum"

Real Madrid Teknik direktörü Mourinho, NTV Spor'un sorularını yanıtladı. Portekizli teknik adam, Hamit Altıntop'un takımda kalmak istemesi halinde mutlu olacağını, ancak ayrılmak istemesi durumunda da kendisine yardımcı olacaklarını söyledi.

NTV Spor 24.05.2012 - 16:44
"Hamit kalmak isterse mutlu olurum"

Bir inşaat firmasının organizasyonuyla İstanbul'a gelen Real Madrid'in dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho, NTV Spor'un sorularını yanıtladı.

Portekizli teknik adam, Hamit Altıntop'un takımda kalmak istemesi halinde mutlu olacağını, ancak ayrılmak istemesi durumunda da kendisine yardımcı olacaklarını söyledi. Real Madrid'in çok zor bir kulüp olduğunu belirten Mourinho, Eflatun beyazlı formayı giyen Türk oyuncular Nuri Şahin ve Hamit Altıntop'un ne yapmak istediklerini öğrendikten sonra bu oyuncuların durumlarını değerlendireceklerini belirtti.

Real Madrid forması giyen Türk oyuncular Nuri Şahin ve Hamit Altıntop ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mourinho, “Onlar için de kolay bir sezon değildi tabii ki. Real Madrid çok zor bir kulüp bunu kabul etmek gerekiyor. Kadroda çok yetenekli oyuncular bulunuyor ve kulübün kültürü de bu yetenekli oyuncuların oynamasını destekliyor. Hamit ve Nuri için de hemen takıma girip başarılı olmak kolay değildi tabii ki. İki oyuncu da fiziksel problemlerle takımımıza katıldılar. Hamit'in bir bel sorunu vardı ve bir ameliyat geçirdi. Nuri'nin de dizinde bir sakatlığı vardı. İlk 4-5 ay kendileri antrenman bile yapamadılar. Ardından oynamaya hazır hale geldiler ve bizim de artık oturmuş ve kazanan bir takımımız vardı. Tabii ki onlara sürekli forma şansı veremezdim. Ama öncelikle ikisi de çok iyi insanlar ve çok profesyoneller. Çok da iyi oyuncular, onlar için en iyi kararı almaya çalışacağız. Öncelikle kendilerinin ne yapmak istediklerini öğrenmek isteyeceğiz. Ya bizimle birlikte kalıp kadro için savaşacaklar ya da transferi düşünecekler. Her zaman oyunculara yardımcı olan bir kulübüz" şeklinde konuştu.

Galatasaray taraftarının Hamit Altıntop'u kadrosunda görmek istediğinin sorulması üzerine Mourinho, “Hamit, Türkiye'de çok önemli bir oyuncu. Kendisi de bunu çok iyi biliyor zaten. Eğer Real Madrid'de kalmak isterse ben mutlu olurum. Çünkü onu çok seviyoruz ve ona çok büyük saygı duyuyoruz. Onu şampiyon grubumuzun bir parçası olarak görüyoruz. Ancak hayatında bir değişiklik yapmak ister ve Türkiye'ye gelmeyi tercih ederse tabii ki kendisine yardım etmeye çalışırız" dedi.

Mourinho, “Şu anda herhangi bir milli takımı çalıştırmayı düşünmüyorum. Kariyerimin en iyi günlerini geçirdiğimi söyleyebilirim. Olabildiğince eğlenmeye çalışıyorum. Milli takımı çalıştırmak çok kolay bir şey değil. Oyuncularınızla sürekli birlikte olamıyorsunuz. Bu, benim kariyerim için planladığım bir şey değil” dedi.

Sayfa Yükleniyor...