La Liga'da 'Şov' başlıyor

İspanya'da yeni sezon start alıyor ve futbolseverler büyük heyecanı yine NTV Spor farkıyla yaşamaya hazırlanıyor. Dünyanın en iyi takımlarının sahne alacağı La Liga maçları artık NTVSpor.net'ten de canlı izlenebilecek!

NTV Spor 17.08.2012 - 18:13
La Liga'da 'Şov' başlıyor

İspanya La Liga'da yeni sezon, cumartesi günü start alıyor. Dünyanın en iyi takımları Real Madrid ve Barcelona'nın şampiyonluk mücadelesi vereceği ligde, diğer takımlar da sürpriz peşinde koşacak.

MAÇLAR ARTIK HEM NTV SPOR HEM DE NTVSPOR.NET'TE!
Son yıllarda Avrupa futbolunun en büyük tartışma konusu olan Messi mi? Ronaldo mu? soruları da NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanacak sezonun ardından cevap bulacak.

MOURİNHO'NUN ZİRVEYİ BIRAKMAYA NİYETİ YOK
Geçtiğimiz sezonu tam 100 puan toplayıp, 121 gol atarak tamamlayan Madrid ekibi, mutlu sona ulaşırken, oynadığı futbolla da futbolseverleri kendisine hayran bıraktı. Barcelona'nın 9 puan önünde şampiyonluk ipini göğüsleyen Mourinho'nun öğrencileri, bu sezon da şampiyonluk için tüm kozlarını ortaya koyacak. 3 yıllık Barcelona hanedanlığını deviren eflatun beyazlıların en büyük kozu ise şüphesiz ki Cristiano Ronaldo...

Portekizli süper yıldız, geçen sezon 38 maçta attığı 46 golle takımını mutlu sona ulaştırmıştı. Özellikle ligin bitimine 5 hafta kala konuk oldukları Nou Camp'ta attığı gol, Barça'nın şampiyonluk hayallerini alıp, götürmüştü.

Kadro istikrarını bozmayan Real Madrid, Tottenham'ın Hırvat oyuncusu Luka Modric'in transferi için uğraş verirken, fazla forma şansı bulamayan Hamit Altıntop'u Galatasaray'a gönderdi. Hamit gibi Mourinho'nun kadroda düşünmediği Nuri ve Kaka'nın da takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Real Madrid, 'yenilmez' denilen Barça'yı geride bırakıp, La Liga'nın zirvesine oturdu ancak daha alınması gereken kupalar var. Kral Kupası'nda Barcelona'ya elenip, Şampiyonlar Ligi Yarı Finali'nde de Bayern Münih'i geçemeyen Mourinho'nun ekibi, bu sezon tüm kulvarlarda kupayı hedefliyor. Bunun için ilk hedef, 23 Ağustos ve 29 Ağustos'ta Barcelona ile oynanacak İspanya Süper Kupa maçları.

BARÇA'DA VILLANOVA DÖNEMİ BAŞLIYOR
Son yılların en başarılı futbol takımı Barcelona, bu sezona yeni hocasıyla giriyor. Pep Guardiola'nın görevini bırakmasının ardından Katalan ekibinin başına geçen geçen yardımcısı Tito Villanova, en az Barçalı futbolcular kadar büyük bir sınav verecek. Oynanan kusursuz futbol, gelen sayısız kupanın ardından Villanova'nın işi hiç de kolay değil.

Barcelona, kadrosunu ise bu sene sadece Jordi Alba ile takviye etti. Altyapısını Katalan ekibinde alan Alba, daha sonra Barcelona'dan ayrılıp kariyerine Valencia'da devam etmişti. Geçtiğimiz sezonki performansının ardından, Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı başarılı futbol, ona Barça'nın kapılarını yeniden açtı.

Messi ve arkadaşları, geçen sezonki hayal kırıklığını bu sezon telafi etmenin peşinde. Öncelikle La Liga'da şampiyonluğu hedefleyen Barça, Şampiyonlar Ligi'nde de 1 senelik aranın ardından ipi göğüslemek istiyor.

Uzun süreli sakatlığı nedeniyle takımını yalnız bırakan David Villa'nın da tekrar sahalara dönecek olması da Nou Camp tribünlerini yeni sezon öncesi heyecanlandırıyor.

VALENCİA KADROSUNU GÜÇLENDİRDİ
Valencia ise yeni sezona yeni teknik direktörü ile giriyor. Unai Emery'nin yerine teknik direktörlük koltuğuna oturan Mauricio Pellegrino, lige iyi bir başlangıç yapmak istiyor. Geçen sezonki kadrosundan Jordi Alba ve Mehmet Topal'ı kaybeden Valencia, Joao Pereira ve eski Realli Fernando Gago ile kadrosuna güçlendirdi.

ATLETİCO'YA BİR TÜRK DAHA!
Malaga'daki Arap baharının kısa sürmesi sonrası, Real Madrid ve Barcelona'yı, Valencia ile birlikte en çok zorlayacak ekip olarak Atletico Madrid öne çıkıyor. Geçen sezon Diego Simeone yönetiminde UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan Atletico, kadrosunu Emre Belözoğlu ile takviye etti. Kadrosunda Arda Turan'ı da bulunduran Madrid ekibinin, Simeone ile geçireceği ilk tam sezonda nasıl bir performans göstereceği merak konusu. Madrid ekibi ligin ilk haftasında, geçen sezonun sürpriz ekibi Levante'ye konuk olacak.

Atletic Bilbao - Espanyol - Osasuna gibi geçen sezon orta sıralarda yer alan ekipler de lige renk katacak. Ligin yeni ekipleri ise Deportivo la Coruna - Celta Vigo ve Valladolid olacak.

YILDIZLARIN SAVAŞI!
La Liga yıldızların mücadelesine de sahne olacak. Yıldız denilince ilk akla gelen isimlerse Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo. Messi geçen sezon, ligi 50 golle bitirerek, La Liga tarihinin bir sezonda en çok gol atan futbolcusu unvanının sahibi olmuştu. Geride bıraktığımız sezonu 46 golle kapatmasına karşın, gol kralı olamayan ronaldo, tahtı Messi'den devralmaya çalışacak. Bu 2 oyuncunun arasına girmesi en muhtemel isimse, Atletico Madrid'de çok başarılı bir sezonu geride bırakan Radamel Falcao olacak gibi görünüyor.

Sayfa Yükleniyor...