"PSG'ye yaptırım uygulanmalı"

Bayern Münih'in yönetim kurulu başkanı Karl-Heinz Rummenigge, Paris Saint Germain'e ağır eleştiriler getirdi. Rummenigge, finansal-fair play kriterlerini ihlal ettiği gerekçesiyle Fransız kulübüne yaptırım uygulanması gerektiğini savundu.

NTV Spor 13.09.2012 - 17:42
"PSG'ye yaptırım uygulanmalı"

Bayern Münih'in yönetim kurulu başkanı Karl Heinz Rummenigge, Paris Saint Germain'e ağır eleştiriler getirdi. Rummenigge, finansal-fair play kriterlerini ihlal ettiği gerekçesiyle Fransız kulübüne yaptırım uygulanması gerektiğini savundu.

İbrahimoviç - Lavezzi - Thiago Silva - Lucas Moura gibi yıldızları kadrosuna katan Paris Saint Germain, bu sezon transfer dönemine damga vurdu.

Arap yatırımcıların eline geçtikten sonra tıpkı Manchester City gibi harcama çılgınlığına kapılan Fransız kulübü, Bayern Münih'in yönetim kurulu başkanı Karl-Heinz Rummenigge'nin hedefindeydi.

Rummenigge, UEFA'nın finansal-fair play kriterlerini ihlal ettiği gerekçesiyle, Fransız Kulübü'ne yaptırım uygulanması gerektiğini savundu. Kendilerinin de Javi Martinez'i kadrolarına katmak için 40 milyon euro'yu gözden çıkardığı hatırlatılan Rummenigge, "Ancak biz kazandığımızdan fazlasını ödemiyoruz. İbrahimoviç'in yıllık ücretini duyduğumda karnıma ağrılar saplandı. Çünkü ibrahimoviç 1 yılda, bizim Javi Martinez'e 5 yılda ödeyeceğimiz kadar para kazanacak" dedi.

Yürürlüğe girecek finansal fair-play kurallarına göre kulüplerin sezon başına 15 milyon eurodan fazla zarar edemeyeceğini hatırlatan Rummenigge, "Paris Saint Germain her sezon 100 milyon euro harcayamaz. Bu durum Manchester City ve Chelsea için de geçerli. Sanırım uzun vadeli düşünüldüğünde bu kulüpler büyük sorunlarla karşılaşacak" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...