Arsenal puanı kurtardı

İngiltere Premier Lig'de Manchester City sahasında Arsenal’i ağırladı. Son dakikalara 1-0 geride giren Arsenal, Koscielny'nin 82. dakikada attığı golle sahadan 1-1 eşitlikle ayrıldı ve önemli bir deplasmandan puanla ayrıldı.

NTV Spor 23.09.2012 - 19:51
Arsenal puanı kurtardı

İngiltere Premier Lig'de Manchester City sahasında Arsenal'i ağırladı. Son dakikalara 1-0 geride giren Arsenal, Koscielny'nin 82. dakikada attığı golle sahadan 1-1 eşitlikle ayrıldı ve önemli bir deplasmandan puanla ayrıldı.

İngiltere Premier Lig'in 5. haftasında son şampiyon Manchester City, sahasında Arsenal ile karşılaştı.

Manchester City ile Arsenal, Lescott ve Koscielny'nin karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla iki takım da 1 puanla sahadan ayrılırken, takımlar puanını 9'a çıkardı.

Karşılaşmaya etkili başlayan taraf Manchester City oldu. Oyunu rakip sahaya yıkmaya çalışan ev sahibi takım, ilk dakikalarda Arsenal kalesinde önemli pozisyonlar üretti, ancak skoru değiştirmeyi başaramadı.

Ev sahibi takım karşısında daha kontrollü bir oyun sergileyen Arsenal ise, kazandığı toplarla kendi sahasından hızlı çıkarak Manchester City kalesinde gol aradı. Ancak konuk ekip de yakaladığı fırsatları değerlendiremedi.

Manchester City, aradığı golü 40. dakikada Joleon Lescott ile buldu. David Silva'nın kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Lescott, düzgün bir kafa vuruşuyla topu Arsenal ağlarına gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarıda başka gol olmazken, Manchester City soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

Maçın ikinci devresine Arsenal daha fazla risk alarak başladı. Manchester City kalesine etkili gelen konuk ekip, skora denge getirme fırsatları yakalamasına rağmen kaleci Joe Hart'ı aşmayı başaramadı.

Karşılaşmanın son bölümünde City kalesine daha etkili gelmeye başlayan Arsenal, 82. dakikada skora denge getirdi. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda City savunmasında Lescott topu uzaklaştırmak istedi. Ancak topu önünde bulan Koscielny sert bir şutla topu City ağlarına gönderdi: 1-1.

Manchester City kalan bölümde bütün hatlarıyla Arsenal kalesine yüklendi, ancak skoru değiştirmeyi başaramadı ve karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

Sayfa Yükleniyor...