Yok böyle bir geri dönüş!

Barcelona, iki farkla geriye düştüğü Sevilla deplasmanından üç puanı son dakikalarda kurtardı. 89 ve 90+3. dakikalardaki gollerle sahadan 3-2 galip ayrılan Barcelona, La Liga'da yoluna kayıpsız devam etti ve 6'da 6 yaptı.

NTV Spor 30.09.2012 - 01:02
Yok böyle bir geri dönüş!

Ramon Sanchez Pizjuan'da Sevilla ile Barcelona karşı karşıya geldi. NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan karşılaşmadan Barcelona 3-2 galip ayrıldı ve 6'da 6 yaptı.
 
Piotr Trochowski'nin golüyle 26. dakikada 1-0 öne geçen Sevilla, Alvaro Negredo ile 48. dakikada farkı ikiye taşıdı. 53'te Cesc Fabregas skoru 2-1'e taşıyan golü kaydetti.
 
Dakikalar 72'yi gösterdiğinde Sevilla'dan Gary Medel, kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve kalan dakikaları ev sahibi takım 10 kişi tamamladı.
 
Son dakikalarda baskısını iyice artıran Barcelona, Sevilla savunmasını bunalttı. İlk golün sahibi Fabregas 89'da skoru eşitleyen golü kaydederken, 79. dakikada oyuna giren David Villa 90+3. dakikada takımına galibiyeti getiren golü kaydetti.
 
Büyük heyecanın yaşandığı karşılaşmadan Barcelona 3-2 galip ayrıldı ve kayıpsız yoluna devam etti. Bu sezon ilk yenilgisiyle tanışan Sevilla ise 11 puanda kaldı.

Ligde 2 hafta önce sahasında Real Madrid'i 1-0 mağlup eden Sevilla, Barcelona karşısında ise maça istediği gibi başlayamadı. Katalan ekibinin yoğun pas temposu karşısında zorlanan ev sahibi, mücadelenin ilk bölümünde sadece kontra atakla gol aradı.

13. dakikada konuk takım Barcelona, gole çok yaklaştı. Messi-Xavi-Fabregas üçlüsünün, Sevilla ceza sahası önündeki pas örgüsünün ardından, Messi'nin sol çaprazdan vuruşunu kaleci Palop güçlükle çıkardı.

Barcelona karşısında oldukça zorlanan Sevilla, 27. dakikada ise golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Medel, ceza sahası dışından sert vurdu. Mascherano'dan seken top, sol tarafta Trochowski'nin önünde kaldı. Alman oyuncunun sert şutu ise kaleci Valdes'in hamlesine rağmen filelerle buluştu ve Sevilla, sahasında 1-0 öne geçti.

Golden sonra Barcelona'nın da oyun ritmi bozuldu. Rakibi karşısında istediği paslaşmayı devam ettiremeyen Barça, tek önemli pozisyonunu 28. dakikada buldu. Soldan Alba'nın ortasında kaleciden seken top, Messi'nin önünde kaldı. Ancak Arjantinli yıldızdan önce araya giren Sevilla savunması, beraberlik golüne engel oldu.

İlk devrenin kalan dakikalarında skor değişmedi ve Sevilla, Trochowski'nin 27. dakikada kaydettiği golle, soyunma odasına 1-0 üstünlükle gitmeyi başardı.

Maçın ikinci yarısına Sevilla hızlı başladı. Ev sahibi ekip 47. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Gary Medel'in pasıyla hareketlenen Alvaro Negredo, topu Victor Valdes'in üstünden ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0'a getirdi.

Sevilla'nın gol sevinci uzun sürmedi. Golden sonra ataklarını sıklaştıran Barcelona'da 53. dakikada Fabregas'ın ceza sahasından attığı güzel golle farkı bire indirdi ve skor 2-1 oldu.

Golden sonra umutlanan Katalan ekibi, beraberlik golü için rakip kalede etkisini daha da arttırdı. 60. dakikada kazanılan serbest vuruşu Lionel Messi kullandı. Arjantinli yıldızın şutunu Palop 90'dan müthiş çıkardı ve gole izin vermedi.

Barcelona'nın baskısı karşısında bunalan ev sahibi takım, 71. dakikada ikinci golün asistini yapan Medel'in Fabregas ile girdiği diyalog sonrasında kırmızı kart görmesiyle oyundan iyice düştü.10 kişi kalan Sevilla karşısında oyunu rakip kaleye yıkan Barça, kanatlardan etkili olmaya çalıştı.

Barcelona, 78. dakikada David Villa'nın oyuna girmesiyle hücum hattını daha da güçlendirdi. Bu dakikadan sonra daha etkili ataklar geliştiren Katalan ekibine Sevilla savunması gol izni vermedi.

Kanatlardan etkili ataklar geliştiren Barcelona, aradığı golü 89'da Fabregas ile buldu. Messi'nin ara pasıyla topla buluşan İspanyol oyuncu, takımının beraberlik golünü kaydetti.

Beraberlik golünün ardından Barça atakları durmak bilmezken, Katalan ekibinde bu kez sahneye oyuna sonradan giren David Villa çıktı. 90+3. dakikada Sevilla savunmasını geçip ceza sahasına giren Villa topu takımına galibiyeti getiren golü Sevilla ağlarına bıraktı.

Sayfa Yükleniyor...