Arda'dan altın dokunuş!

La Liga'da lider Barcelona'nın en yakıp takipçisi olan Atletico Madrid, ligin alt sıralarında yer alan Granada'yı Arda Turan'ın golüyle 1-0 mağlup etti ve üst üste ikinci galibiyetine uzandı. Arda ligdeki 4. golüne imza attı.

NTV Spor 18.11.2012 - 22:50
Arda'dan altın dokunuş!

La Liga'nın 12. haftasında Atletico Madrid, NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan karşılaşmada Granada deplasmanına konuk oldu.

Arda Turan'ın golüyle sahadan 1-0 galip ayrılan Atletico Madrid'de Falcao birçok gol pozisyonunu değerlendiremezken, Granada ataklarınında da Madrid kalecisi Courtois öne çıkan isimler oldu.

5 haftanın ardından Real Betis'i deplasmanda mağlup ederek nefes alan Granada, ligdeki 7. yenilgisini aldı. 20 takımlı La Liga'da 11 puanla 17. sırada yer alan ev sahibi takım, gelecek hafta Valladolid deplasmanına konuk olacak.

Atletico Madrid'in zirve takibi ise devam ediyor. 34 puanlı lider Barcelona'nın ardından ikinci sırada yer alan Atletico Madrid, 10. galibiyetine imza attı ve puanını 31'e yükseltti. Bu sezon sadece bir kez kulübeden oyuna dahil olan Arda Turan, ligdeki 4. golüne imza attı ve takımına çok önemli üç puan kazandırdı. Ligin ilk üç sırasında yer alan Barcelona, Atletico Madrid ve Real Madrid haftayı puan kayıpsız tamamladı.

35. dakikada Atletico Madrid savunması büyük boşluk verdi. 35. dakikada Gabriel Torje'nin sert vuruşunda top direkten oyun alanına geri döndü. İlk yarıda Atletico Madrid bekleneni ortaya koyamazken, ev sahibi Granada üç gol pozisyonundan sonuç çıkaramadı.

Devre 0-0 sona erdi.

Dakikalar 61'i gösterirken sahneye Arda Turan çıktı. Oyuna 59. dakikada dahil olan Koke'nin arka direğe kestiği ortada, topa kayarak dokunan Arda Turan kaleci Tono Rodriguez'i mağlup etti ve takımını öne taşıdı.

Skorda 1-0 üstünlüğü bulunan Atletico Madrid, maçın son 25 dakikasını 10 kişi oynadı. 71. dakikada, Mario Suarez, topu elle kestiği için hakem Jose Luis Gonzalez ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Arda Turan mücadelenin 72. dakikasında yerini Tiago Mendes'e bıraktı.

Maçın 80. dakikasında Falcao'nun frikikinde Tono Rodriguez gole izin vermezken, karşılaşmanın son dakikalarında Granada baskısını artırmasına rağmen sonucu değiştirecek golü kaydedemedi.

Mücadele 1-0 konuk takımın üstünlüğüyle sonuçlandı.

Sayfa Yükleniyor...