Dortmund turu cebine koydu!

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda haftaya lider giren Borussia Dortmund, Ajax'ı Amsterdam Arena'da bozguna uğrattı. 4-1 biten karşılaşmada Lewandowski iki kez ağları sarsarken, Götze de bir gol, iki asistle turu getiren isimler oldu.

NTV Spor 21.11.2012 - 23:37
Dortmund turu cebine koydu!

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Amsterdam Arena'da Ajax ile Borussia Dortmund karşı karşıya geldi.

Borussia Dortmund 5. maçında 3. galibiyetine ulaşırken, son haftaya girilirken puanını 11'e yükseltti. Alman temsilcisi gruptan lider çıkmayı garantiledi. Ajax ise ikinci yenilgisini alırken, 4 puanda kaldı. Öte yandan; Hollanda temsilcisi, tarihinde ilk kez evinde bir Alman takımına  kaybetti.

Dakikalar 8'i gösterirken konuk takım deplasmanda 1-0 üstünlüğü yakaladı. Hızlı gelişen Dortmund atağında, Gözte'nin pasında ceza alanında topla buluşan Reus, kaleci Kenneth Vermeer'i mağlup etti ve takımını 1-0 öne taşıdı.

36. dakikada ilk golün asistini yapan Götze, bu kez gole imza attı. Sol kanattan gelişen atakta topla ceza alanına giren Götze, sert bir vuruşla kalecinin kapattığı köşeden topu ağlara gönderdi.

Rahat bir oyun ortaya koyan Borussia Dortmund, 41. dakikada Robert Lewandowski ile farkı üçe çıkardı. Götze'nin ceza sahası dışından çektiği şut kaleci Vermeer'den sekti. Topu iyi takip eden Lewandowski, meşin yuvarlağı bir kez daha filelerle buluşturdu.

Karşılaşmanın ilk yarısı 3-0 konuk takımın üstünlüğüyle sonuçlandı.

Dakikalar 68'i gösterdiğinde Robert Lewandowski bir kez daha sahneye çıktı. Götze'nin sol kanattan yaptığı ortada ceza alanında topla buluşan Lewandowski açısının dar olmasına rağmen kaleci Kenneth Vermeer ikinci kez mağlup etmeyi başardı.

Maç boyunca Borussia Dortmund kalesinde etkili olamayan Ajax, 87. dakikada Hoesen'in golüyle skoru 4-1'e taşıdı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele konuk takımın 4-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

 

Sayfa Yükleniyor...