PSG Lavezzi ile turladı!

Ukrayna'da turu Lavezzi getirdi! Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Paris Saint Germain deplasmanda Dinamo Kiev'i Arjantinli golcüsü Ezequiel Lavezzi'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi.

NTV Spor 21.11.2012 - 23:37
PSG Lavezzi ile turladı!

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 5. hafta mücadelesinde Dinamo Kiev ile Paris Saint Germain Ukrayna'da karşılaştı. Fransız temsilcisi karşılaşmayı Ezequiel Lavezzi'nin iki golüyle 2-0 kazanarak adını bir üst tura yazdırdı.

Düşük tempoda başlayan karşılaşmanın ilk dakikalarınde hem Dinamo Kiev hem de Paris Saint Germain pozisyon üretmekte zorlandı.

Maçın ilk gol pozisyonu Ukrayna temsilcisi buldu. 33. dakikada hızlı gelişen Kiev atağında Dudu sol çaprazdan ceza sahasına girer girmez kaleyi yokladı fakat top az farkla dışarı çıktı.

İlk yarının son bölümünde oyunun kontrolünü eline geçiren Paris Saint Germain, aradığı golü 45. dakikada buldu. Orta sahadan atağa kalkan Fransız ekibinde İbrahimoviç ile verkaç sonucu ceza sahasında topla buluşan Lavezzi, topu şık bir şekilde kalecinin üstünden ağlarla buluşturdu ve deplasman ekibi ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Paris Saint Germain, ilk yarının son bölümündeki etkili oyununu ikinci yarının ilk dakikalarına da taşıdı. 52. dakikada Fransız ekibinde Lavezzi birkez daha sahneye çıktı ve takımını rahatlatan golü kaydetti. Defansın büyük hatası sonucunda topla buluşan Matuidi, topu boştaki Lavezzi'ye çıkardı, Arjantinli oyuncu da topu boş ağlara göndererek skoru 2-0 yaptı.

Skor avantajını eline geçiren ve karşılaşmanın son bölümünde topla daha fazla oynayan Fransız ekibi, rakibinin pozisyon üretmesine izin vermezken karşılaşmadan Lavezzi'nin golleriyle 2-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Paris Saint Germain, puanını 12 çıkartarak bştşme 1 hafta kala gruptan çıkmayı garantşledi. Dinamo Kiev ise 4 puanda kaldı.


PORTO RAHAT KAZANDI!
Grubun diğer karşılaşmasında Porto ile Dinamo Zagreb Portekiz'de karşılaştı. Estadio do Dragao'da oynanan karşılaşmayı Portekiz temsilcisi Lucho Gonzalez, Joao Moutinho ve Silvestre Varela'nın golleriyle 3-0 kazandı.

Bu sonuç ile puanını 13'e yükselten Porto, liderliğini sürdürdü. Zagreb ise grupta henüz puanla tanışamadı.

Sayfa Yükleniyor...