Milan Belçika'da garantiledi!

Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Milan, Anderlecht'e konuk oldu. Belçika'da oynanan karşılaşmayı İtalyan temsilcisi 3-1 kazanarak bir üst tura çıkmayı garantiledi.

NTV Spor 22.11.2012 - 00:31
Milan Belçika'da garantiledi!

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 5. hafta mücadelesinde Anderlecht ile Milan Belçika'da karşılaştı. İtalyan ekibi Anderlecht'i deplasmanda Stephan El Shaarawy, Philippe Mexes ve Alexandre Pato'nun golleriyle 3-1 mağlup etti ve adını bir üst tura yazdırdı. Belçika temsilcisinin tek golü Tom de Sutter gelirken ev sahibi ekipte 70. dakikada Bram Nuytinck kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Milan karşılaşmanın ilk yarısında etkisiz bir performans gösterirken Anderlecht, uzaktan şutlarla rakip kalede etkili ataklar geliştirse de sonuca ulaşamadı ve düşük tempoda geçen ilk 45 dakika sonucunda taraflar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle girdi.

İkinci yarıya İtalyan temsilcisi etkili başladı ve maçın 47. dakikasında genç golcüsü Stephan El Shaarawy, 1-0 öne geçti. Sağ taraftan ortalanan topu ceza sahası içerisinde iyi kontrol etti ve şık bir vuruşla topu kalecinin yanından ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Maçta dakikalar 71'i gösterdiğinde Milan'da sahneye defans oyuncusu Mexes çıktı ve muhteşem bir golle farkı 2'ye çıkardı. Kullanılan serbest vuruş sonrasında topu göğüsüyle kontrol eden Mexes ceza sahası dışından rövaşata ile topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0 yaptı.

Anderlecht'i umutlandıran gol 78. dakikada Tom de Sutter'den gelirken skor 2-1'e geldi.

Karşılaşmada son sözü 90. dakikada Pato, söyledi ve skoru 3-1'e getirdi.

Bu sonuçla Kırmızı siyahlılar, puanını 8'e yükselterek bir üst tura çıkmayı garantiledi. Anderlecht ise 4 puanda kaldı ve bir üst tura çıkma şansını kaybetti.   

Sayfa Yükleniyor...