Falcao çıldırdı! (ÖZET)

Vicente Calderon'da Radamel Falcao rüzgarı... La Liga'da zor günler geçiren Deportivo'yu Falcao'nun 5 golle yıldızlaştığı maçta 6-0 yenen Atletico Madrid, lider Barcelona'yı takibini sürdürdü.

NTV Spor 09.12.2012 - 21:35
Falcao çıldırdı! (ÖZET)

Vicente Calderon'da Radamel Falcao rüzgarı... La Liga'da zor günler geçiren Deportivo'yu Falcao'nun 5 golle yıldızlaştığı maçta 6-0 yenen Atletico Madrid, lider Barcelona'yı takibini sürdürdü.

La Liga'daki gol krallığı yarışında Falcao, gol sayısını 16'ya çıkararak, Lionel Messi'nin (23) ardından ikinciliğe yükseldi.

Öte yandan Atletico Madrid'deki Türk futbolculardan Arda Turan, ilk 11'de sahaya çıkarak, 70. dakikada yerini Raul Garcia'ya bıraktı. Emre Belözoğlu ise yedeklerde kaldı. 

Vicente Calderon Stadı'nda en son 1994 yılında Valladolid'e karşı 6 gol atabilen Atletico Madrid, Deportivo galibiyeti sonrasında puanını 37'ye yükselterek, ligde 2. sırada kaldı ve lider Barcelona'nın en yakın takipçisi olmaya devam etti.

NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan karşılaşmaya etkili başlayan Atletico Madrid ilk dakikadan itibaren rakip kalede golü aramaya başladı. Zaman zaman net pozisyonlar yakalayan ev sahibi ekip sonuç alamadı.

Atletico kalesine gitmekte zorlanan Deportivo ilk dakikadan itibaren oyunu kendi yarı sahasında kabul etti. Kontra ataklarla rakip kaleye giden konuk ekip tehlike yaratmakta başarılı olamadı.

Atletico Madrid maçın başından beri aradığı golü 23. dakikada Diego Costa ile buldu. Sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda kale önünde iyi yükselen Costa topu ağlara göndererek Atletico 1-0 öne geçirdi.

Kalesinde golü gördükten sonra biraz olsun toparlanan Deportivo ilk tehlikeli atağını Juan Carlos Valeron yakaladı. Gelişen Deportivo atağında topla buluşan Valeron direği geçemedi.

Costa'nın golünden sonra kısa bir süreliğine kontra atak futboluna dönen Atletico Madrid, bu taktik sayesinde 5 dakika sonra 2. golü buldu. Ev sahibi ekipte bu kez sahneye çıkan isim Radamel Falcao oldu. Topla buluşan Kolombiyalı hızlı bir şekilde ceza sahasına girdi ve güzel bir vuruşla kaleci Aranzubia'yı mağlup etti:2-0.

Ataklarını kesmeyen Atletico Madrid 3. gol için yüklenmeye devam etti. İlk golün sahibi Costa ile çok net bir pozisyon yakalayan Atletico bu sefer Aranzubia'yı geçemedi.

Costa ile 3. gole yaklaşan Atletico Madrid golü Falcao ile buldu. Sahneye ikinci kez çıkan Kolombiyalı yıldız ceza sahası dışından yaptığı nefis bir vuruşla takımını 3-0 öne geçirdi.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca Atletico Madrid soyunma odasına 3-0 önde gitti.

İkinci yarıya skor avantajı ile başlayan Atletico Madrid, oyunu kontrolü altında tutmayı başardı. İlerleyen dakikalarda rakibinin de etkisiz halini fırsat bilen ev sahibi ekip oyunu rakip alan yıkmaya başladı.

Bu dakikalarda iyice yüklenen Atletico 63. dakikada Falcao'nun penaltıdan attığı golle 4-0 öne geçti. Bu golle hat-trick yapan Kolombiyalı, 5 dakika sonra kendisinin 4. takımının 5. golünü kaydetti:5-0.

Karşılaşmanın 70. dakikasında Arda Turan yerini Raul Garcia'yı bıraktı.

Vicente Calderon'da Radamel Falcao rüzgarı esmeye devam etti. 71. dakikada Falcao 5. golünü atarken Atletico, rakibine acımayarak 6-0 öne geçti.

Rakibine adeta sahayı dar eden Atletico Madrid kalan dakikalarda golü aramayı azaltarak daha çok pas yaparak zamana oynadı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Atletico Madrid ligde zor günler geçiren rakibi karşısında sahadan 6-0 galip ayrıldı.

La Liga'da günün diğer sonuçları:
Levante 4 - 0 Mallorca
Athletic Bilbao 1 - 0 Celta Vigo

Sayfa Yükleniyor...