Atletico Madrid güle oynaya

Atletico Madrid evinde zorlanmadı... İspanya La Liga’da Atletico Madrid, NTV Spor'dan canlı yayınlanan maçta Real Zaragoza'yı ağırladı. Madrid ekibi, Tiago ve Falcao'nun golleriyle rakibini 2-0 mağlup etti ve Real Madrid ile arasındaki puan farkını 7'ye çıkardı.

NTV Spor 13.01.2013 - 21:46
Atletico Madrid güle oynaya

İspanya La Liga'da lider Barcelona'nın en yakın takipçisi Atletico Madrid, 19. haftada sahasında alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Real Zaragoza ile karşı karşıya geldi.

Atletico Madrid, NTV Spor'dan canlı yayınlanan maçta Real Zaragoza'yı Tiago ve Falcao(pen)'nun golleriyle 2-0 mağlup etti. Madrid ekibi bu galibiyetle puanını 44'e çıkartarak 3. sıradaki Real Madrid ile arasındaki puan farkını 7'ye çıkardı.

Milli futbolcular Arda Turan sahaya ilk 11'de çıkarken, Emre Belözoğlu da maça yedek kulübesinde başladı. Seyircisinin de desteğini arkasına alan Atletico Madrid maça hızlı başladı. Oyun rakip sahaya yıkan Madrid ekibi, Zaragoza kalesinde önemli fırsatlar yakaladı. 

Atletico Madrid aradığı golü Tiago ile buldu. Karşılaşmanın 31. dakikasında sahneye çıkan Portekizli futbolcu, kaydettiği golle takımını 1-0 öne geçirdi. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ön direkte iyi yükselerek kafa vuruşunu yapan Tiago, kalecinin yanından topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Real Zaragoza'nın kalesine gelmesine izin vermeyen Atletico Madrid, konuk ekibin savunmasına zor anlar yaşatmaya devam etti. Madrid ekibi karşılaşmanın 38. dakikasında penaltı kazandı. Arda Turan'ın rakip ceza sahası içinde yerde kalmasıyla birlikte hakem penaltı noktasını işaret etti.

Penaltı vuruşu için topun başına geçen Radamel Falcao, kaleci Jimenez'i mağlup ederek topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0 yaptı. İlk devrenin kalan bölümünde başka gol olmazken, Atletico Madrid soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Karşılaşmanın ikinci devresine de Atletico Madrid etkili başladı. Skor avantajını elinde tutmasına rağmen rakip kaleye yüklenmeye devam eden Atletico Madrid, Real Zaragoza kalesinde net pozisyonlar buldu, ama bu fırsatları değerlendiremedi.

Kendi sahasından hızlı çıkarak rakip kalede pozisyon arayan Real Zaragoza, yakaladığı az sayıdaki fırsatı gole çeviremedi. Ev sahibi takımda Arda Turan, 85. dakikada yerini Raul Garcia'ya bıraktı. Maçın kalan bölümünde iki takım da başka gol bulamazken, maç da Atletico Madrid'in 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Sayfa Yükleniyor...