Madrid 5. viteste!

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali'nde Galatasaray'ın rakibi olan Real Madrid, Santiago Bernabeu'da konuk ettiği Mallorca karşısında iki kez mağlup duruma düşmesine rağmen, sahadan 5-2'lik galibiyetle ayrıldı ve ligdeki galibiyet serisini 6'ya çıkardı.

NTV Spor 16.03.2013 - 22:50
Madrid 5. viteste!

La Liga'da Real Madrid, sahasında Mallorca'yı konuk etti. Rakibinin maç içerisinde 2 kez öne geçmesine rağmen Madrid, sahadan 5-2'lik galibiyetle ayrıldı.

NTV Spor'dan yayınlanan maçta konuk takım Mallorca, 6. dakikada şok bir gol buldu. Giovani dos Santos'un sol taraftan zor pozisyonda yaptığı güzel ortaya iyi yükselen Emilio Nsue, şık bir kafa vuruşuyla Diego Lopez'i avladı ve takımını Santiago Bernabeu'da 1-0 öne geçirdi.

Ancak Real Madrid, golden sonra çabuk toparlandı. Luka Modric'in güzel ara pasına hareketlenen Pepe, kaleci karşı karşıya durumda Gonzalo Higuain'in önüne bıraktı. Arjantinli Higuain de boş kaleye beraberlik golünü gönderdi ve 15. dakikada skoru 1-1'e getirdi.

Beraberliğin ardından üstünlük golünü arayan Real Madrid, bir yan topun ardından kalesinde 2. golü gördü. 21. dakikada Giovani dos Santos'un kullandığı köşe vuruşunda Bigas'ın kafasından seken topu kafayla tamamlayan Alejandro Alfaro, takımını Madrid'de ikinci kez öne geçirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı da konuk takımını 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıda sahaya Mesut Özil ve Karim Benzema'yı süren Jose Mourinho, bir anda olayın şeklini değiştirdi. 51'inci dakikada Mesut'un etkili köşe vuruşunda Ronaldo'nun kafa vuruşu skoru 2-2'ye getirdi.

Gecenin en güzel golü ise 54. dakikada geldi. Fabio Coentrao'nun ortasında Mallorca savunması araya girdi ve ceza sahasının dışına doğru uzaklaştırdı. Orada topla buluşan Hırvat oyuncu, muhteşem bir şut çıkardı ve takımını 3-2 öne geçirdi. Modric, geçtiğimiz hafta Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ağlarına gönderdiği golün bir benzerini, Mallorca filelerine gönderdi.

Maçın fark yaratan adamı Mesut Özil, 57. dakikada yine sahneye çıktı. Sağ taraftan çizgiye inen Mesut, yanındaki Ronaldo yerine arka direkteki Higuain'i topla buluşturdu. Arjantinli de bu harika pası gol yapmakta zorlanmadı ve skoru 4-2 yaptı.

Bu golden sonra hem Mallorca, hem de Real Madrid sayısız gol pozisyonuna girdi. Ancak son sözü Benzema söyledi. Alonso'nun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Higuain, Karim Benzema'nın önüne bıraktı. Fransız golcü de maçın skorunu belirledi.

Maç içerisinde 2 kez mağlup duruma düşen ev sahibi Real Madrid, sahadan 5-2'lik galibiyetle ayrıldı ve La Liga'daki puanını 61'e çıkardı.

 

Sayfa Yükleniyor...