Adım adım şampiyonluğa...

Barcelona, adım adım şampiyonluğa gidiyor! Ligde lider durumda bulunan Katalan ekibi, Nou Camp'ta ağırladığı Rayo Vallecano'yu 3-1 mağlup etti ve ligin bitimine 10 maç kala şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

NTV Spor 17.03.2013 - 23:46
Adım adım şampiyonluğa...

La Liga'nın 28. haftasında lider Barcelona ile Rayo Vallecano karşılaştı. Nou Camp'ta oynanan karşılaşmayı Barça, David Villa, Lionel Messi'nin attığı gollerle 3-1 kazandı. Vallecano'nun tek golü Raul Tamudo'dan geldi.  

Düşük tempoda başlayan karşılaşmanın 8. dakikasında Barcelona, gole çok yaklaştı. 8. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Lionel Messi'nin şutu üst direkten döndü.

İlerleyen dakikalarda Barcelona, oyunda kontrolü eline geçirdi. Rakip kalede gol arayan Katalan ekibi 24. dakikada David Villa'nın golüyle öne geçti. Hızlı gelişen Barcelona atağında Lionel Messi'nin pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan David Villa, şık bir vuruşla takımını Rayo Vallecano önünde 1-0 öne geçirdi.

Rayo Vallecano, geriye düştükten sonra beraberlik golü için rakip halede gol arasa da golü Barça buldu. 40. dakikada David Villa'nın ara pasıyla hareketlenen Lionel Messi, skoru 2-0'a getirdi. Bu gol Messi'nin ligde attığı 41. gol olarak kayıtlara geçti.

İlk yarının geri kalan bölümünde başka gol olmazken Barcelona, soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle girdi.

İkinci yarıda da rahat oyununu sürdüren Barça, 57. dakikada Lionel Messi ile farkı 3'e çıkardı. Hızlı gelişen Barcelona atağında ceza sahasına giren Messi, topu şık bir şekilde kalecinin üzerinden aşırtarak skoru 3-0 yaptı.

Rayo, maçın 70. dakikada farkı 2'ye indirdi. Sağ kanattan gelişen atakta Piti'nin yerden gönderdiği topu Raul Tamudo, altı pas üzerinden ağlarla buluşturdu ve skoru 3-1'e getirdi.

Kalan bölümlerde oyunun kontrolünü elinde tutan Katalan ekibi, sahadan 3-1'lik skorla galip ayrıldı ve puanını 74'e çıkardı. Rayo Vallecano ise 41 puanda kaldı.

Sayfa Yükleniyor...