Barça'yı Pedro uçurdu!

İspanya La Liga'da son şampiyon Barcelona, yoluna kayıpsız devam ediyor. Ligin 5. haftasında Rayo Vallecano'ya konuk olan Katalanlar, sahadan 4-0'lık sonuçla galibiyetle ayrıldı ve puanını 15'e çıkardı.

NTV Spor 21.09.2013 - 23:10
Barça'yı Pedro uçurdu!

Karşılaşma çok hızlı bir tempoda başladı. Hem Rayo Vallecano, hem de Barcelona ilk dakikalarda gole yaklaştı.

Ancak mücadeledeki dengeyi 33. dakikada Barcelona bozdu. Ceza sahası dışında topla buluşan Lionel Messi, çalımlarla Vallecano savunmasını geçti ve sağ taraftan bindiren Pedro'nun önüne bıraktı. Pedro da tek vuruşla uzak köşeden topu ağlarla buluşturara, takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sadece birkaç dakika sonra ev sahibi penaltı kazandı. Barcelona ceza sahasında yaşanan tehlikenin uzaklaştığı düşünülürken, Trashorras'a kontrolsü bir müdahalede bulunan Adriano, penaltıya sebebiyet verdi. Ancak Trashorras'ın kullandığı penaltıyı kaleci Victor Valdes kurtardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Barcelona'nın tek gollü üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarının başında Katalanlar'ın 2. golü geldi. Sol tarafta topla buluşan Cesch Fabregas, arka direğe hareketlenen Pedro'ya ortaladı. Orada yine şık bir dokunuş yapan Pedro, kendisinin ve takımının 2. golüne imza atarak, skoru 47'de 2-0 yaptı.

Farkı 2'ye çıkardıktan sonra çok daha rahat bir oyun sergileyen Barça, rakip savunmada daha fazla boşluklar bulmaya başladı. Bu pozisyonlardan birisinde ise Brezilyalı yıldız Neymar, sol taraftan verkaçlarla hareketlendi ve savunmanın arkasına sarktı. O noktada kaleye vurmak yerine müsait durumdaki Pedro'ya bıraktı. Pedro da boş kaleye golü yapmakta zorlanmadı ve skoru 3-0'a getirirken, kendisi de hat-trick yaptı.

Maçın sonucun ise Fabregas belirledi. Barcelonalı oyuncular hücum presin ardından topu kaptı ve Xavi de bekletmeden Fabregas'ı gördü. Boş durumda kalan Cesch Fabregas, şık bir vuruşla skoru 4-0'a taşıdı ve gecenin sonucunu ilan etti.

Bu galibiyetle 5'te 5 yapan Barcelona, La Liga'daki liderliğini sürdürdü. Rayo Rayo Vallecano ise 3 puanda kaldı.

Sayfa Yükleniyor...