Yıllar sonra gelen zafer...

İspanya La Liga'da Real Madrid ve Atletico Madrid, Santiago Bernabeu'da karşı karşıya geldi. Derbiden, Diego Costa'nın golüyle 1-0 galip ayrılan Atletico, ligde 14 yıl sonra ezeli rakibini mağlup etmeyi başardı.

NTV Spor 29.09.2013 - 00:49
Yıllar sonra gelen zafer...

İspanya La Liga'da Real Madrid ve Atletico Madrid, Santiago Bernabeu'da karşı karşıya geldi. Derbiden, Diego Costa'nın golüyle 1-0 galip ayrılan Atletico, ligde 14 yıl sonra ezeli rakibini mağlup etmeyi başardı.

NTV Spor Smart HD'den yayınlanan bu mücadelenin ardından Atletico Madrid, ligde 7'de 7 yaparak 21 puana yükseldi. Real Madrid ise 16 puanda kaldı.

Arda Turan'ın ilk 11'de başladığı maçta Atletico Madrid, golü erken buldu. 11'inci dakikada Di Maria'nın çıkarken kaptırdığı topu önünde bulan Koke, güzel bir ara pasıyla Diego Costa'yı Real Madrid savunmasının arkasına kaçırdı. Son haftaların formda oyuncusu Costa da çok net bir vuruşla takımını Santiago Bernabeu'da 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra oyunun kontrolü, Real Madrid'e geçti. Seyircisinin de desteğini arkasına alan Eflatun-beyazlılar, 23'te beraberliğe çok yaklaştı. Di Maria'nın ortasına çok iyi kafa vuran Benzema, Courtois'yı geçemedi.

İlk yarıda dakikalar ilerledikçe, sahadaki tansiyon da yükseldi. Pepe, Ramos ve Koke'nin yaşadığı gergin anlar, Diego Lopez ve Diego Costa arasında yaşanan sert tartışmayla devam etti. Ancak bu dakikalarda hakem Mateu Lahoz, gösterdiği kartlarla tansiyonu aşağıya çekmeye başardı.

Devrenin son bölümünde Atletico Madrid, ikinci gole çok yaklaştı. 42'nci dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşa ön direkte Godin kafayı vurdu. Kaleci Diego Lopez'den dönen topu golün sahibi Diego Costa tamamlamak istedi ancak kaleci Diego yine kalesinde devleşti ve farkın 2'ye çıkmasına izin vermedi.

Mücadelenin ilk 45 dakikalık bölümü, konuk ekip Atletico Madrid'in 1-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı ise çok düşük bir tempoda başladı. Konuk takım Atletico Madrid, özellikle kendi yarı sahasının ilk metrelerinden itibaren yaptığı etkili presle, Real Madrid'li oyuncuların tehlike yaratmasına bu bölümde izin vermedi.

Maçın belki de en kritik anlarından birisi 61'inci dakikada yaşandı. David Villa'nın ara pasıyla karşı karşıya kalan Diego Costa, topu istediği gibi süremedi ve açısını kaybetti. Real Madrid savunmasına rağmen vuruşunu yapan Brezilyalı golcü, bir kez daha Diego Lopez'e takıldı.

Real Madrid'in maçın bölümünde etkinliğini kaybetmesiyle, Atletico daha cesaretli çıkmaya başladı. Dakikalar 80'i gösterdiğinde ise soldan gelen ortada Diego Lopez sektirdi ve Koke'nin önüne düştü. Koke de topu düzeltip çok şık vurdu ancak top üst direkte patladı.

Real Madrid adına ikinci yarıdaki en tehlikeli atak, 84'te yaşandı. Khedira'nın ortasına Morata'dan harika bir vole geldi. Ancak bu top kaleciden döndü.

Maçın son dakikalarında Real Madrid, tüm baskısına rağmen sonucu değiştiremedi ve mücadele Atletico Madrid'in 1-0'lık galibiyetiyle sona erdi.

 

Sayfa Yükleniyor...