Zenit'e Atletico darbesi! (ÖZET)

Şampiyonlar Ligi G Grubu 5. hafta maçlarında Zenit, evinde gruptan çıkmayı daha önce garantileyen Atletico Madrid ile 1-1 berabere kaldı ve bir üst tura yükselme umutlarını son maça taşıdı.

NTV Spor 26.11.2013 - 21:00
Zenit'e Atletico darbesi! (ÖZET)

Şampiyonlar Ligi G Grubu 5. hafta maçlarında Zenit, Atletico Madrid'i konuk etti.

Grup liderliğini daha önce garantileyen konuk ekipte teknik direktör Diego Simeone Arda Turan, Diego Costa ve David Villa gibi yıldızlarını Rusya'ya götürmedi.

Bir üst tura yükselmek için mutlak 3 puana ihtiyacı olan Zenit, ilk yarıda rakibine oranla daha istekli olan taraftı. İlk yarı da iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

Mücadelenin ikinci devresi Atletico Madrid'in golü ile başladı. Hızlı gelişen konuk ekip atağında Adrian, rakip yarı alan ortalarında aldığı topla sol kanattan ceza sahasına girdi ve kaleci ile karşı karşıya çektiği şutta takımını deplasmanda 1-0 üstünlüğe taşıdı.

74'te Zenit beraberliği ilginç bir golle yakaladı. Sağ kanattan gelen ortaya uzaklaştırmak isteyen Alderweireld, topu kendi ağlarına gönderdi ve maçta skora denge geldi. 1-1.

Kalan dakikalarda Zenit galibiyet golü için rakip kaleye yüklendi. Oyun disiplininden kopan ev sahibi ekip kalesinde de hızlı gelişen ataklarda tehlikeli pozisyonlar yaşasa da mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.

Atletico Madrid bu skorla puanını 13'e yükseldi. Zenit de puanını 6'ya yükseltti.



Grubun diğer maçında Porto, evinde Avusturya Wien ile 1-1 berabere kaldı.

Konuk ekip 11. dakikada Kienast ile 1-0 öne geçerken, ikinci yarının başında Jackson Martinez Porto'ya beraberlk golünü getirdi.

Bu skorla G Grubu'nda Atletico Madrid puanını 13 yaptı. 2. sıradaki Zenit 6 puan, 3. sıradaki Porto 5 puan, ve son sıradaki Avusturya Wien 2 puana yükseldi.

Sayfa Yükleniyor...