Farklı bir Fransa!

2010 Dünya Kupası'ndaki fiyaskoyu unutmak isteyen Fransızlar, Brezilya'da bambaşka bir milli takım izliyor. İsviçre'yi 5-2 yenen Fransa'nın, ilk 2 maç sonunda toplam gol sayısı 8'e çıktı.

NTV Spor 21.06.2014 - 02:22
Farklı bir Fransa!

Fransa, Brezilya'daki ilk 2 maçında, oyuncu boykotu ile gölgelenen 2010 Dünya Kupası'ndaki fiyaskonun tüm izlerini silmeyi başardı...

İlk maçında Honduras'ı 3-0 yenen Maviler, çok üstün bir oyunla son 2 yıldır sadece 1 kez yenilen İsviçre'yi hezimete uğrattı. 5-2 sonuçlanan maçta, Fransa'nın tüm gollerini farklı oyuncular attı. Ancak maçın yıldızı yine Karim Benzema'ydı. Honduras maçında 2 gol atan Benzema, bir de penaltı kaçırmasına rağmen 1 gol ve 2 asistle oynadı. Benzema'nın, hakemin son düdüğü çaldıktan saniyeler sonra attığı gol ise geçerlilik kazanmadı. Böylece Benzema'nın son 8 milli maçta attığı gol sayısı 9'a ulaştı.

Fransa'nın, Dünya Kupaları tarihindeki 100'üncü golünü atma şerefi ise Olivier Giroud'a nasip oldu. Fransa ile daha önce oynadığı üç maçı da berabere tamamlayan İsviçre ise şaşkın... 2 yıldır ilk kez bir resmi maçta yenilen İsviçre, son 9 Dünya Kupası maçında yediği golü, tek maçta kalesinde gördü.

Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps, güçlü isviçre karşısında takımının ortaya koyduğu oyundan memnundu. İsviçre Teknik Direktörü Ottmar Hitzfeld ise Fransa'nın patlayıcı oyunu karşısında hazırlıksız yakalandıklarını vurguladı. 2. tura çıkma şanslarını yitirmediklerini dile getiren deneyimli teknik adam; "Başımızı dik tutup; kimseyi suçlamadan bir sonraki maça hazırlanmalıyız. Maçın sonunda attığımız 2 gol, bana hala 2. tura çıkabileceğimizi gösterdi" diye konuştu.

 

Sayfa Yükleniyor...