Köse: Karar dosyanın bir kısmı ile ilgili olabilir

Ceza Hukukcusu Alpay Köse, "Spor Merkezi" programında yeniden yargılama kararını değerlendirdi. Köse, verilen kararın dosyanın bir kısmı ile ilgili olabileceğini söyledi.

NTV Spor 23.06.2014 - 17:52
Köse: Karar dosyanın bir kısmı ile ilgili olabilir

Köse, "Şuan yeniden yargılama kararı verilmiş durumda. Ancak burada savcının da mütalaasına uygun olarak aslında dosyanın tamamı ile ilgili bir yeniden yargılama durumu söz konusu değil verilen kararda. Bu da yeni bir olay, yeni bir karar çıkıp da sanığın lehine yorumlanabilme durumu söz konusu. Daha önce şike dosyasından ayrılan Fenerbahçe-Karabük maçıyla ilgili Emenike dosyasından beraat kararı verilmişti. Burada sanıkların lehine bir karar çıkmıştı ve cezada indirim yapılması söz konusu. Bana göre mahkeme burada konuyu tekrar değerlendirecek. Dosyanın tamamı ile ilgili bir yeniden yargılama söz konusu olmayacak, sadece bu maçla ilgili bir değerlendirme olacak. Zira birden fazla maç sayısı olursa ceza arttırım söz konusu oluyor. Bu arttırımda maç sayısı etkili olacağından mahkeme de bunun üzerinde bir değerlendirme yapacaktır" dedi.  

"YILDIRIM HAPSE GİRMEYECEK"
İnfazın durdurulmasını hukuk, açıdan değerlendiren Köse, "infazın durdurulması yargıtay tarafından kesinleşen cezaların hukuki sonuçların tamamının durdurulması anlamına geliyor. Burada iki sonuç oluyor. Birincisi, sanıkların hapse girme durumu ortadan kalkıyor. Ayrıca Aziz Yıldırım'ın yöneticiliğinin düşme durumu söz konusuydu. Şu an infaz durdurulduğu için bu durum ortadan kalkacak" ifadelerini kullandı.

Yeniden yargılama kararı dosyanın bütünü ile ilgili verileceği gibi ayrı ayrı da verilebileceğini vurgulayan ceza hukukçusu, kendi görüşünün yeniden yargılama kararı dosyanın sadece bir kısmı ile ilgili bir karar olduğunu, yeni kararın sadece Karabükspor-Fenerbahçe maçı ile ilgili bir karar olduğunu söyledi.

Sayfa Yükleniyor...