Dev projeden dev gelir bekleniyor!

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na isim sponsoru olmak için dev şirketler devrede... Sarı-lacivertliler projeden yıllık en az 15 milyon dolar net gelir bekliyor.

NTV Spor 26.12.2013 - 22:58
Dev projeden dev gelir bekleniyor!

Fenerbahçe'nin Şükrü Saracoğlu Stadı'nın isim hakkını satışa çıkarma kararı kamuoyunda büyük yankı uyandırıken, projenin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Fenerbahçe Yönetimi teklifleri yılbaşından itibaren değerlendirecek. Ancak şimdiden çok önemli kuruluşlar randevu almak devreye girmiş durumda.

Fenerbahçe bu projeden yıllık en az 15 milyon dolar net gelir bekliyor.

Bu seviyede büyük bir anlaşma için dünyanın birçok dev şirketi teklif vermeye hazırlanıyor. Kulislerde stadın isim hakkının yabancı bir şirkete verilme ihtimalinin yüksek olduğu konuşuluyor.

Öte yandan yönetmelik gereği Fenerbahçe'nin bu anlaşmadan gelecek paranın % 25'ini Spor Genel Müdürlüğü'ne ödemek zorunda olduğu iddiaları ortaya atıldı. Ancak Fenerbahçe yapılacak anlaşmalarla birlikte, sponsorluktan gelen paradan %25 değil, %8 gibi bir miktarı devlete ödeme olarak aktaracak.

Sarı-lacivertlilerin ezeli rakiplerinden Galatasaray, stat isim hakkı ve sponsorluk gelirleri kapsamında yıllık 10 milyon dolar gelir elde ediyor. Beşiktaş ise yeni yapılacak stadının isim hakkı, reklam hakları ve stadyum teknoloji altyapısı için 10 artı 5 yıllık mukavele karşılığı 116 milyon doları kasasına koyacak.

 

Sayfa Yükleniyor...