Tarık Çamdal kimdir?

Ara transfer döneminde adı en çok konuşulan isimlerden biri Tarık Çamdal... Beşiktaş ve Galatasaray'ın ara transferde kadrosuna katmaya çalıştığı Eskişehirspor'un sol beki Tarık Çamdal'ın yakından tanıyalım.

NTV Spor 30.12.2013 - 18:37
Tarık Çamdal kimdir?

Beşiktaş ve Galatasaray'ın ara transferde kadrosuna katmaya çalıştığı Eskişehirspor'un sol beki Tarık Çamdal'ın yakından tanıyoruz.

Ara transfer döneminde adı en çok konuşulan isimlerden biri Tarık Çamdal...

Kayseri'den Almanya'nın Münih kentine göç etmiş bir Türk işçi ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Tarık Çamdal, futbola babasının da yönetecilik yaptığı Ingolstadt Türkgücü'nde başladı.

Daha sonra MTV Ingolstadt'a transfer olan Tarık, 13 yaşında Almanya'nın köklü takımlarından 1860 Münih'e geçti. Münih kulübünde yatılı oynamasına izin vermeyen baba Çamdal, hergün 160 kilometre yol yaparak oğlunu antremanlara götürdü.

Tarık Çamdal, 1860 Münih'te yaşanan teknik değişikliğin ardından, A2 takımına gönderildi. Bu karar Tarık'ın 4 yıllık 1860 macerasını sonlandırdı.

Türkiye'den ilk teklifi Bursaspor'dan alan Tarık, yaz kampında kendisiyle ilgilinen Eskişehirspor'u tercih etti. 

Es-Es'de Bülent Uygun ve Skibbe ile çalışan genç oyuncu, Ersun Yanal'ın göreve gelmesiyle beklediği şansı yakaladı. Tarık Çamdal, Yanal döneminde 14 maçta sağ bekte forma şansı giydi. Bu sezon başındaki Avusturya kampında Dede'nin sakatlanması Tarık'a yeni bir pozisyon doğdu. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam tarafından savunmanın solunda oynatılan  genç futbolcu, bu şansı iyi değerlendirdi ve sol bekin değişmez ismi oldu.

Almanya U17 ve 19 takımlarında da oynayan Tarık Çamdal, Milli Takım tercihi ay yıldızlı formadan yana kullandı. Teknik Direktör Fatih Terim tarafından Milli Takım'a çağrılan Tarık, Kuzey İrlanda ile oynanan hazırlık maçında ilk kez ay yıldızlı formayı sırtına geçirdi.

Sağ ve sol bekte görev yapabilen 22 yaşındaki oyuncunun en büyük özelliği bitmek bilmeyen enerjisi.

Tarık'ın olumsuz yönleri ise geri dönüşlerdeki sıkıntısı ve 1.72 boyu nedeniyle yüksek toplardaki hakimiyet noksanlığı. Gökhan Gönül ve Dede'yi idol futbolcular olarak gören Tarık Çamdal, bu sezon Eskişehirspor ile Lig'de 14, Türkiye Kupası'nda 2 kez forma giydi.

21 yaşındaki bek, geçen sezon toplamda 14 maç oynadı. Tarık Çamdal, Almanya'da oynadığı dönemde,1860 Münih ile Bundesliga 2'de toplam 13 kez forma giydi. Tarık Çamdal'ın golü bulunmuyor.

22 yaşındaki oyuncunun sözleşimesi 31 Mayıs 2014'te sona eriyor.

Sayfa Yükleniyor...