UEFA kararın tercümesini istedi!

Yargıtay'ın şike davası kararının ardından UEFA beklenen adımı attı... Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Yargıtay'ın şike kararlarının orijinali ve tercümesi istendi.

NTV Spor 31.01.2014 - 11:22
UEFA kararın tercümesini istedi!

Yargıtay'ın şike davası kararının ardından UEFA beklenen adımı attı... Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Yargıtay'ın şike kararlarının orijinalini ve tercümesi istendi.

Şike davası sürecinde tüm gelişmeleri ve kararları rutin olarak talep eden UEFA, Yargıtay kararını da istedi. Futbol Federasyonu da bunun üzerine Ulusal Yargı Ağı Projesi'nden kararın metnini talep etti.

Federasyon gerekçeli kararı UYAP'tan alıp, İngilizce çevirisini yapacak. Federasyonun en kısa sürede gereken hazırlığı tamamlayarak, Yargıtay kararını Türkçe ve İngilizce metnini Nyon'a göndermesi bekleniyor.

YARGITAY'DAN NE KARAR ÇIKMIŞTI?
Şike Davası'nda son sözünü söyleyen Yargıtay, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a suç işlemek için örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, şike ve teşvik primi suçlarından verilen 6 yıl 3 aylık hapis cezasını onamıştı.
 
"Aziz Yıldırım'ın emir ve talimatlarıyla hareket eden suç örgütü, baskıyla futbol karşılaşmalarını etkilemiştir" tespitinde bulunan Yargıtay'ın kararında, 2005 ve 2006 yıllarında ligdeki son karşılaşmalarda Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaybetmesi üzerine Aziz Yıldırım'ın suç örgütleriyle işbirliği yaptığı ve birden fazla maçı etkilemek için girişimde bulunduğu savunulmuştu.
 
2011 yılında oynanan, Manisaspor-Trabzonspor, Bursaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gençlerbirliği-Trabzonspor ile Fenerbahçe-Kasımpaşa maçlarının da aralarında bulunduğu pek çok maçta şike yapıldığı ve teşvik pirimi verildiği vurgulanan kararda, bu amaçla kaleci ve forvetlerin seçildiği, kulüp yöneticileri ve bazı teknik direktörler aracılığıyla da teşvik primi dağıtıldığı ifade edilmişti.
 
Yargıtay bu gerekçelerle, Aziz Yıldırım hakkında yerel mahkeme tarafından verilen 6 yıl 3 aylık hapis cezasının onamıştı.
 
KARAR BOZMALAR DA VARDI AMA...
Aynı gerekçelerle davanın iki numaralı ismli Olgun Peker hakkında verilen hapis cezalarını da onayan Yargıtay, dönemin Beşiktaş Yöneticisi Serdal Adalı ve dönemin Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu hakkında verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezalarını "eksik soruşturma gerekçesiyle" bozmuştu.

Yargıtay ayrıca, aynı davada yargılanan Fenerbahçe Yöneticisi Şekip Mosturoğlu, futbolcular İbrahim Akın, Mehmet Yıldız, Gökçek Vederson ve Ümit Karan hakkındaki cezalarla ilgili de kısmi bozma kararı vermişti.
 
KARARA TEPKİLER
Yargıtay'dan çıkan onama kararına Fenerbahçe cephesinden sert tepki gelmişti. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatları Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na "karar düzeltme" talebiyle itiraz ederken; Yıldırım da “Ben bu hukuka aykırı karara saygı duymuyorum ve bu siyasi kararı tanımıyorum” demişti.

Fenerbahçe Yönetimi'nden de Yargıtay'ın kararıyla ilgili olarak "Bizler, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak, Aziz Yıldırım liderliğinde kurulduğu iddia edilen suç örgütünün birer üyesi olmaktan onur duyduğumuzu, Başkanımız ve Fenerbahçe'ye yönelik söz konusu hukuk dışı karar ve uygulamaları tanımadığımızı ve tanımayacağımızı, yıkılmaz taraftarımızla, kongre üyelerimizle, büyük Fenerbahçe ailesi ile birlikte haklı mücadelemize aynı kararlılıkla devam edeceğimizi bildirir, bizleri hesaba katmadan Fenerbahçemize ve başkanımıza dokunmak isteyenlerin, bir kez daha düşünmelerini ve hiçbir karar ve makamın büyük Fenerbahçe taraftarı ve büyük başkanımızdan kaynaklanan duruş ve kararlılığımızın önüne geçemeyeceğini kamuoyuna deklare ederiz." açıklaması gelmişti.

TFF'den Basın Sözcüsü Mete Düren aracılığıyla yapılan açıklamada ise "Dosya spor hukuku açısından tarafımızca ele alınmıştır, karara bağlanmıştır ve bizim için kapanmıştır" denilmişti.
 
 

Sayfa Yükleniyor...