"Biz hırsız mıyız arkadaş"

Beşiktaş Divan Kurulu'nun 2014 yılı olağan toplantısı yapıldı. Toplantıda söz alan başkan Fikret Orman, adeta esti gürledi. Orman, ihaleler ile ilgili yapılan eleştirilerin artık dayanılmaz noktalara geldiğini belirterek "Biz hırsız mıyız arkadaş" dedi.

NTV Spor 01.02.2014 - 13:48
"Biz hırsız mıyız arkadaş"

Beşiktaş'ın olağan Divan Kurulu toplantısında konuşan başkan Fikret Orman kendisi ve yönetimine yapılan eleştirilere sert cevaplar verdi. Stadı Beşiktaş için yaptıklarını bir kez daha yineleyen Orman, ihaleler ile ilgili yapılan eleştirilerin artık dayanılmaz noktalara geldiğini belirterek ''Biz hırsız mıyız arkadaş'' ifadelerini kullandı.

İlk olarak borçlar konusuyla konuşmasına başlayan Orman, "Bu borcu tasarruf yaparak kapatmak mümkün değil. Kulübümüzü büyütürek bu borcu kapatabileceğimiz için bunu yapmaya çalışıyoruz. 1 yıl evvel banka değil sadece mahkeme faizi ve sözleşmelerle alakalı 15 milyon TL'nin üzerinde fazla para ödemişiz" dedi.

"İCRAAT ORTADA"
"Stadın durmasından memnunluk duyanlar var" diyen başkan Orman, "İcraat orada. Kur artmış. Bakmayın yerli oyuncularımıza. Beşiktaş futbol takımının 12 oyuncusu Türk olmalarına karşın, 5'i dışındaki tüm isimler Avrupa kökenli. 100 milyon doların üzerinde borç azalması yapmışız. İnşaatı yapmanın 2-3 yöntemi vardı. Bunu yap işlet devretle yaptırabilirdik. Bunun için 10 senelik geliri vermemiz gerekirdi. Buna hayır dedik. Biz bu stadı bir senelik geliriyle yapacağız. Oradan yaklaşık 550 bin metreküp harfiyat aldık. 7 trilyona yakın bütün çevresini güvenlik çemberine aldık. Bunu müteahhite verseydik, 25 milyon'dan aşağı bitmezdi" şeklinde konuştu.

"KİMSE ŞAİBE YARATMASIN"
Gelirlerine temlik konulduğunu söyleyen Orman, "Gelirimiz yok. Sahalarımız kapanıyor. Bu değirmenin suyu nereden gelecek. Yayın gelirlerimizin 150 milyon TL'sinin 60 milyon TL'si teminatlarla alakalı gidiyor. Bizden evvel alınan 75 milyon dolarlık kredilere ödeniyor. Bu kulüp 110 bin tane satılacak forma satışından çıkacak. Bizim kimseye günü gelmiş vadeli gelmiş borcu yoktur. Kimse şaibe yaratmasın" dedi.

"BİZ HIRSIZ MIYIZ ARKADAŞ"
Orman, "Bu Çiçekler İnşaat benim firmamın taşeronlarından bir tanesidir. Ben girin dedim. Adamların nasıl iş yaptığını biliyorum çünkü..Bunun neresi sakıncalı?  Ödediğimiz ücreti tartışıyorlar.Biz hırsız mıyız arkadaş? Bu kalitede, daha düşük fiyata yapacak varsa, farkı ben cebimden vereceğim" dedi.

"STADI BİZE DEĞİL BEŞİKTAŞ'A YAPIYORUZ"
Orman, "Stadın ruhsatını aldık. Şimdi ruhsat sahteymiş. A Blok'un varmış, C Blok'un yokmuş. Orası durduruluyormuş. O bize mi yoksa kime kazanç var. O stadı bize değil, Beşiktaş'a yapıyoruz. Biz ve arkadaşlarımız geldiğinde, Beşiktaş forma alamıyordu. Kartal Yuvası'nda çalışanlar maaş alamıyordu. Stat, Ağustos ayında bitsin dedim. Çok zor bir tarih. Ama hep beraber bize destek olun. Hep beraber yapalım bu stadı. Stadı Ağustos'ta bitiremeyeceksiniz deniyor. Rahat mı edeceksiniz. Biz o stadı Ağustos'ta bitireceğiz. Etap etap ihale yapıyoruz. Hepsini gazeteye ilan veriyoruz. Demişiz ki buranın kaba inşaatını birisine vereceğiz dedik, ama ben inşaatçıyım. Onu iptal ettim. Sadece işçilikleri ihale ettik. Başkan kendi tanıdıklarına iş veriyor denildi. Benimle çalışmış ve işi bilen bir kişiye iş vermişim deniliyor. Ona verdiğimiz 1.200 bin liralık ihaleden daha düşük fiyata bedel verecek varsa, aradaki farkı ben vereceğim" ifadelerini kullandı.
     

 

Sayfa Yükleniyor...