"Sonradan üzülmek istemiyoruz"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İsveç maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında Akhisarsporlu Niasse'ye Ay-yıldızlı forma için yeşil ışık yakarken, 2016 Elemeleri'nde coşkulu olacaklarını ve sonrada üzülmek istemediklerini söyledi...

NTV Spor 04.03.2014 - 19:18
"Sonradan üzülmek istemiyoruz"

A Milli Takım'ın İsveç ile yarın oynayacağı hazırlık karşılaşması öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim bir basın toplantısı düzenledi. 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri grubundan, Milli Takım'ın oyuncu havuzuna kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Terim, Akhisarsporlu Oumar Niasse'ye de Ay-yıldızlı forma için yeşil-ışık yaktı... Ayrıca Fatih Terim, bundan sonra her maçı ciddiye alarak, sonradan üzülmek istemediklerini belirtti.

"HERKES KIRMIZI YA DA BEYAZ GİYİP STADA GELSİN"
Ankara halkının Milli Takım'a büyük ilgi göstermesini beklediklerini söyleyen Fatih Terim, "Ankara bizim için önemli bir şehir. Ankara halkı da Milli Takım'a gereken alakayı gösteriyor. İnşallah yarın herkez kırmızı ya da beyaz giyip, stada gelir ve güzel bir gün geçiririz. Kadroda Tolga ve Ömer'i kadrodan çıkarmak zorunda kaldık. Mehmet Topal'ın da hafif bir rahatsızlığı var. Muhtemelen onu da bu maçta riske etmeyiz" dedi.

"SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ"
2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde gruptaki her takımı ciddiye aldıklarını ve artık sonradan üzülmek istemediklerini belirten Terim , "Bir futbol adamı olarak tecrübem şunu söylüyor; siz futbolun temel prensiplerini uygulayamazsanız her takım size sorun çıkarır. Letonya ve Kazakistan'ı da grupta yabana atmamamız lazım. Bugün biz İzlanda'yı 5. torbadan çektik. Biz de 1996 yılında 5. torbadan katılıp Avrupa Şampiyonası'na katılmıştık. Biz İzlanda'yı 5-0 yendiğimizden bu yana çok değiştiler. Artık çok önemli futbolcuları Avrupa'nın dev takımlarında forma giyiyorlar. Bizim için teknik ve taktik anlamda sıkıntı olmaz ama coşku açısından dikkatli olmamız lazım. Çok iyi hazırlanıp, sonradan üzülmeyi meydana getirmeyecek bir çalışma şeklimiz olmalı. Son pişmanlık fayda etmez. Her maçta son derece coşkulu olmalıyız" diye konuştu.

"YABANCI SAYISI KONUSUNDA KARARA SAYGILIYIZ"
Süper Lig'deki yabancı kuralıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Yabancı sayısı konusunda, Federasyon'un verdiği karara saygılıyız. Ancak oyuncu rekabeti bize kalite getiriyor. Bundan vazgeçmemeliyiz. Ligimizde oynanan oyun, bizim için ölçü değildir. Zaten öyle lig, iyi-kötü futbol, güzel hareketler gibi düşüncelerin dışında bir dönemde. Çok kritik haftalar bunlar" şeklinde konuştu.

"KASIMPAŞA BİZE HER ZAMAN TÜM TESİSLERİNİ AÇTI"
Kasımpaşa Kulübü'nün bugüne kadar kendilerine her türlü kolaylığı sağladığını ve son olanlarla ilgili herkesin sakin olması gerektiğini vurgulayan Terim, "Kasımpaşa Kulübü bize açıkcası tüm tesislerini, her zaman açtı. Sadece sahasını değil, tüm tesislerini açtı. Son yapılanın şekli konuşulabilir ama bunları da yapan Kasımpaşa Kulübü'ydü. Ancak daha sakin olmalıyız ve farklı platformlarda konuşmalıyız. Zaman zaman böyle şeyler oluyor" diye konuştu.

"FUTBOLCULARA 'HAZIR OLUN' DİYORUZ"
Tüm liglerdeki oyucuları takip ettiklerini ve İsveç karşısında bile 'hazır olun' mesajı verdiklerini ifade eden Fatih Terim, "Ben ve ekibim açıkça şunu söylüyoruz; İsveç gibi bir takım karşısında bile olsa futbolculara, 'hazır olun kardeşim, forma vereceğiz' diyoruz. Sadece PTT 1. Lig değil, 2. ve 3. Liglerden, hatta amatör liglerden bile oyuncu arıyoruz. Yetkililerle sürekli görüşme halindeyiz. Bizden oyuncu çıkıyor, alt liglerden de oyuncu çıkmalı. Bir oyuncuyu ihbar etmek, yapılacak en büyük iyiliktir. Türkiye'nin her yanına dağılmış durumdayız. Oyuncu havumuz çok genişleyecek ve herkes buraya girecek" dedi.

NIASSE'YE MİLLİ TAKIM KAPISI AÇIK!
Oumar Niasse'nin milli formayı giyebileceğini belirten Fatih Terim, aynı zamanda Mesut Özil'e de göndermede bulunarak, "Akhisar'lı Oumar... Dünyadaki her Oumar Ömer'dir. Bir insan ben Türkiye'yi seviyorum, bu formayı giymek istiyorum derse benim için sakıncası yok. Oumar Niasse de buna uygundur. Adı zaten Ömer, hem de müslüman. Kendisini Türk hisseden herkes için bu düşünülebilir. Ben Türkiye'yi seviyorum ve Milli Takım forması giymek istiyorum derse benim buna saygım var. Bu isimlerin Milli Takım'da oynamasında sakınca yok. Zamanında Marco Aurelio da bu şekilde Türkiye forması giydi ve sonuna kadar mücadele etti.  Rakiplerimizde böyle bir şey yok. Üçer beşer oyuncularla oynuyorlar. Çünkü onlarda; 'Avrupa Şampiyonası'nda hangi dereceyi aldınız' diye soruyorlar... 'Kaç tane yabancıyla oynadınız' diye sormuyorlar. Mesut Özil'i de 15-16 yaşında bizim antrenörlerimiz bulmuştur. 1990 yılından itibaren, yetenekli olup da yanına gidilmeyen bir tane oyuncu yoktur" şeklinde konuştu.

 

 

 

Sayfa Yükleniyor...