Milliler ışıldıyor!

A Milli Takım, hazırlık maçında karşılaştığı İsveç'i 2-1 mağlup etti. Galibiyet gollerini 2. dakikada Mevlüt Erdinç ve 57'de Olcan Adın atarken, Mevlüt millilerin son 8 yıldaki en erken golüne imza attı.

NTV Spor 05.03.2014 - 22:20
Milliler ışıldıyor!

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında İsveç'i 2-1 mağlup etti.

Mücadeleye etkili ve istekli başlayan A Milliler, henüz 2. dakikada Mevlüt Erdinç'in attığı gol ile maçın başında 1-0 üstünlüğü yakaladı. Bu gol millilerin son 8 yılda attığı en çabuk gol oldu. Daha önce Necati Ateş, 24 Mayıs 2006'da yine 2. dakikada Belçika ağlarını havalandırmıştı.

Mücadelenin ikinci devresine de etkili başlayan A Milliler, önce Caner ardından da Arda ve Mevlüt ile gole çok yaklaştı ancak 54. dakikada savunmada Semih'in hatasında Toivonen ile İsveç beraberliği yakaladı.

Milliler İsveç'i fazla sevindirmedi! Sol kanatta Caner Erkin'in yaptığı mükemmel ortaya kafayı vuran Olcan, 57'de A Milli Takımı tekrar öne geçirdi.

Milli takımı 10 yıl sonra ağırlamanın heyecanını yaşayan başkentli futbolseverler de maça yoğun ilgi gösterdi. 20 bin 600 seyirci kapasitesi bulunan Ankara 19 Mayıs Stadı'nda tribünler tamamen doldu.

Süper Lig'de Gençlerbirliği forması giyen Johan Dahlin İsveç'in kalesini korurken, başkent ekibinin bir diğer oyuncusu Jimmy Durmaz da ilk 11'de sahaya çıktı.

Karşılaşmanın ilk atağını geliştiren Türkiye, henüz 2. dakikada 1-0 öne geçti. Arda'nın soldan uzun pasında topla İsveç ceza alanının sağında buluşan Gökhan Gönül bekletmeden ortaladı. Ceza alanında iyi yükselen Mevlüt, kaleci Dahlin'in solundan meşin yuvarlağı kafayla ağlara gönderdi: 1-0

6. dakikada Arda'nın düşürülmesi sonucu kazanılan serbest vuruşu Selçuk kullandı. Bu futbolcunun ceza alanına ortasında iyi yükselen Mevlüt'ün kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin üzerinden auta gitti.

25. dakikada Onur Kıvrak'ın yumrukladığı top, ceza alanının dışında kaleyi karşıdan gören pozisyonda Jimmy'de kaldı. Bu futbolcunun gelişine yaptığı vuruşta, meşin yuvarlağı gol çizgisi üzerinden Gökhan Gönül uzaklaştırdı. Ceza alanına tekrar gönderilen topla buluşan İbrahimovic'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı.

44. dakikada İbrahimovic'in şutunda top dışarı gitti. İsveçli futbolcunun itirazı üzerine Nuri, meşin yuvarlağın kendisinden çıktığını belirterek, maçın hakemini uyardı. Bunun sonucunda da Sırp hakem kararını değiştirerek, İsveç lehine köşe vuruşuna hükmetti.

Maçın ilk yarısı, Türkiye'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Mücadelenin ikinci devresine de milliler çok etkili başladı. Önce Caner ile serbest vuruşta gole çok yaklaşan A Milli Takım, daha sonra Arda'nın müthiş füzesi Mevlüt'ün estetik vuruşu ile gole çok yaklaştık.

2. gole çok yaklaşan milliler, Semih Kaya'nın büyük hatası sonucu  beraberlik golüne engel olamadı. Semih'in kaybettirdiği top sonucunda Onur ile karşı karşıya kalan Toivonen topu ağlara göndererek 54. dakikada skora denge getirdi. 1-1

Ancak İsveç'in sevinci sadece 3 dakika sürdü.Caner Erkin'in yaptığı mükemmel ortaya Olcan kafayı vurdu ve Milli takımı tekrar öne geçirdi. 2-1

74. dakikanın son saniyelerinde Caner Erkin'in mükemmel asistine Mevlüt ayak koyarak topu İsveç ağlarına gönderdi ancak yan hakem bu pozisyonda ofsayt kararı verdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 2-1 Türkiye'nin galibiyeti ile sona erdi.

TÜRKİYE: 2 - İSVEÇ: 1
Stat:
19 Mayıs
Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)
Türkiye: Onur Kıvrak, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ersan Gülüm, Caner Erkin, Nuri Şahin (Dk. 90 Tarık Çamdal), Alper Potuk (Dk. 46 Murat Duruer), Selçuk İnan (Dk. 67 Olcay Şahan), Arda Turan (Dk. 90 Uğur Demirok), Burak Yılmaz (Dk. 46 Olcan Adın), Mevlüt Erdinç (Dk. 84 Umut Bulut)
İsveç: Dahlin, Larsson, Rasmus Bengtsson (Dk. 46 Ekstrand), Antonsson (Dk. 46 Nilsson), Pierre Bengtsson, Jimmy Durmaz (Dk. 67 Tankovic), Wernbloom (Dk. 84 Hiljemark), Albin, Kacaniklic, Marcus Berg (Dk. 46 Elmander), İbrahimovic (Dk. 46 Toivonen)
Goller: Dk. 2 Mevlüt Erdinç, Dk. 57 Olcan Adın (Türkiye), Dk. 54 Toivonen (İsveç)
Sarı kart: Dk. 77 Caner Erkin (Türkiye)

Milliler maçın ardından galibiyet pozu verdi. İşte o fotoğraf


Sayfa Yükleniyor...