TFF ve MHK ne diyor?

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı, sahaya atılan yabancı ve patlayıcı maddeler nedeniyle tatil edildi. Peki bir maç tatil edilmesiyle ilgili olarak TFF Futbol Müsabaka Talimatı ve MHK'nin Hakem ve Gözlemci El Kitabı'nda neler yazıyor?

NTV Spor 10.03.2014 - 22:14
TFF ve MHK ne diyor?


Türkiye Futbol Federasyonu'nun Futbol Müsabaka Talimatı'nın 19. maddesi:
   
Müsabaka hakemi;
 
a) Müsabakanın, kulübün futbolcusu, yöneticisi, teknik adamları ile diğer kişilerin ayrı ayrı veya birlikte hakeme veya rakip takım futbolcu ve mensuplarına fiili eylemde bulunmaları, kavgaya sebebiyet vermeleri ve bu eylemleri dolayısıyla müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması,
 
b) Seyircilerin taşkın ve edebe aykırı hareketleri ile birlikte müsabakaya müdahaleleri sonucunda müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması, hallerinde müsabakayı tatil ettiğini ilan eder.

MHK'nin Hakem ve Gözlemci El Kitabı'nın 9. maddesi:
 
"Müsabaka öncesi konfeti veya benzeri cisimlerin atılmaması ile ilgili saha görevlilerini uyarınız. Bu gibi cisimlerin derhal toplanması konusunda gerekli koordinasyonu sağlayınız. Konfetilerin yanıp tutuşması konusunda itfaiye görevlilerinin hazır bulunmasını sağlayınız.
 
Temel ilke, hakemler ve asli unsurlar için (oyuncular ve teknik adamlar) dürüst, eşit ve güvenli müsabaka koşulları olduğu sürece maçın yarıda bırakılmamasıdır.
 
Maçın dürüst, eşit ve güvenli yönetilmesi koşulları ortadan kalktığında hakem maçı tatil eder."

 

Sayfa Yükleniyor...