Cim Bom adaylıktan çekildi!

Galatasaray matematiksel olarak şansı sürse de kafaca şampiyonluk adaylığından çekildi! Sarı kırmızılılar, Konya'da deplasman hastalığından kurtulamadı ve sahadan yine beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe, pazartesi akşamı Bursaspor'u yenerse, maç eksiğine rağmen 10 puan fark atmış olacak...

NTV Spor 29.03.2014 - 20:59
Cim Bom adaylıktan çekildi!

Galatasaray bir deplasmandan daha kahrolarak dönüyor! Sarı kırmızılılar, Beşiktaş'ın mağlubiyetle kapattığı haftada, ikinciliği puan farkıyla geri alma şansını da kullanamadı ve Konyaspor ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı. Galatasaray, üst üste 5. deplasman beraberliğini alırken, ikinciliği avearjla ele geçirebildi. Lider Fenerbahçe ise pazartesi akşamı Bursaspor'u yenerse, maç eksiğine rağmen Galatasaray'a 10 puan fark atmış olacak.
 
Beşiktaş'ın Karabük'te son dakika golüyle yıkılması, son haftalarda morali tamamen sıfırlanan Galatasaray'a umut ışığı olmuştu. Sarı kırmızılılar Konyaspor'u yenerek en azından lig ikinciliğini puan farkıyla geri almak istiyordu ki; Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle ikincilik koltuğu altın değerindeydi...
 
Galatasaray maça önemli yıldızlarından yoksun çıktı. Sarı kırmızılı takımda Didier Drogba sakatlığı, Felipe Melo da sarı kart cezası nedeniyle kadroda yoktu. Bu ikilinin yanı sıra sakatlıkları bulunan Aurelin Chedjou, Hamit Altıntop ve Emre Çolak da Konya'ya giden kafilede yer almadı. Bu önemli eksikler arasında Mancini sahaya Muslera, Sabri, Semih, Hakan Balta, Telles, Yekta, Ceyhun, Selçuk, Burak, Umut, Sneijder'den oluşan bir 11 sürdü.


 
Ev sahibi Konyaspor açısından da mağlubiyete tahammül olmayan bir maçtı aslında... 31 puanla düşme hattının hemen üzerinde yer alan yeşil beyazlılar, 5 maçlık 3 puan hasretine geçen hafta Bursaspor deplasmanında son vermiş ama bu esnada düşme hattına yaklaşmıştı. Teknik Direktör Mesut Bakkal sahaya Itandje, Ali Turan, Vukovic, Selim, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Mbamba, Djalma, Hleb, Hasan, Gekas 11'i ile çıkmıştı.
 
Bu sezon deplasmanların hemen hepsinde taraftarına çile çektiren Galatasaraylı futbolcular, Konya'da da benzer bir görüntü ile başladı maça. Son 8 deplasman maçında 1 galibiyet, 6 beraberlik yaşayan Cim Bom, Konya'da da galibiyeti müjdeleyecek bir futbol koyamadı ortaya...
 
Galatasaray'da Melo ve Drogba'nın yoklukları göze batıyordu. Burak, Umut, Sneijder üçlüsü ileride sürekli yer değiştirerek ve defansın arkasına toplar atarak rakip savunmanın dengesini bozmaya çalışsa da bunda fazla başarılı olamadı.
 
Düşük tempolu ve dengeli geçen ilk 15 dakikadan akılda kalan tek an, 12. dakikada Sneijder'in az farkla auta çıkan frikiği oldu. 
 

 
 
15. dakikadan sonra ev sahibi ekip oyuna ağırlığını koydu ve yaklaşık 10 dakika Galatasaray üzerinde baskı kurdu. 17. dakikada sağ kanattan Djalma'nın ceza sahası içine attığı pasa hareketlenen Ali Turan'ın şutunda top defansa çarpıp kornere çıktı. 24. dakikada bu kez Mehmet'in sol kanattan açtığı ortada, topa ceza sahasında iyi yükselen Gekas vurdu. Ama meşin yuvarlak kale direğinin dibinden auta çıktı.

Rakibinin bu 10 dakikalık baskısını üzerinden atan Galatasaray, kendine geldiği anda gole yaklaştı. 26. dakikada bu kez Selçuk'un az farkla auta çıkan frikiği ile heyecanlanan Galatasaray, ilk organize tehlikesini ise 29. dakikada bulabildi. Umut'tan aldığı topla orta sahadan ceza sahasına kadar topla giden Sneijder, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda şutunu çekti ama Itandj üzerine gelen topu kornere çeldi ve sarı kırmızılılar çok net bir fırsatı harcamış oldu.
       
Bu pozisyon karşılaşmayı  izleyen Galatasaraylıları bir yandan üzüp bir yandan da sonraki dakikalar için umutlandırsa da bekeldikleri gerçekleşmedi. Artık görmeye alıştığımız pas hataları sürüp gidince Galatasaray ne oyunu rakip sahaya yığabildi ne de pozisyon zenginliği üretebildi. Ev sahibi Konyaspor da çok adamla hücum etmeyince diğer kalede de net pozisyon üretilmedi ve maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.
 
 
  
Galatasaray ikinci yarıya hızlı başladı ve ard arda pozisyonlar buldu.

51. dakikada Yekta Kurtuluş'un ceza sahasına gönderdiği topu Umut Bulut kontrol etti ve topuk pasıyla Sneijder'i gördü. Sneijder ceza sahası içinde savunmanın müdahalesine rağmen son anda yakın mesafeden vuruşunu yaptı ancak top üstten az farkla dışarı çıktı.
 
Gol için bastıran sarı kırmızılılar 53. dakikada bir fırsat daha yarattı. Alex Telles'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Umut Bulut'un ortasında Selçuk İnan şık bir vole vurdu ama top üstten az farkla auta çıktı.
 
Son yarım saate golsüz girilince Mancini oyuna ilk müdahalesini yaptı ve Umut Bulut'un yerine genç futbolcu Berk İsmail Ünsal'ı sahaya gönderdi. Genç oyuncu ilerleyen dakikalarda net fırsatlar yakalayacaktı...
 
Berk gole ilk olarak 70'de yaklaştı. Sneijder'in harika pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan genç oyuncu, çaprazdan kaleci ile karşı karşıya pozisyonda sağ ayağının içiyle plase bir vuruş yaptı. Kaleciyi geçen top, herkesin bakışları arasında boş kaleye doğru yöneldi ama yandan auta çıktı.
 
73. dakikada maçın etkili isimlerinden Sneijder bu kez pasını Burak'a gönderdi ama golcü oyuncu altıpasın gerisinde sağ çaprazda havadan gelen topa o kadar kötü vurdu ki top farklı şekilde dışarı gitti.
 
İkinci yarının başından itibaren topa daha çok sahip olan, oyunu rakip yarı sahaya yığan, Telles ve Eboue ile kanatlardan bindirmeler yapan ve pozisyonlar üreten Galatasaray buna rağmen golü bulamıyor, dakikalar ise giderek tükeniyordu.
 
Son 10 dakikaya girilirken Mancini gol için risk aldı ve Ceyhun Gülselam'ı çıkarıp yerine Izet Hajrovic'i oyuna sürdü.

85. dakikada Galatasaray gole yine çok yaklaştı ama bu kez topun çizgiyi geçmemesinde ne sarı kırmızılı oyuncuların ne de Konyaspor kalecisinin payı olmadı. 85. dakikada Burak Yılmaz'ın ceza sahası dışından yolladığı müthiş füze önce üst direğe ardından da çizginin hemen önünden yeşil çimlere vurdu ve sahaya geri geldi. Pozisyon ilk bakışta "Top kalenin içinden geri gelmiş olabilir mi?" tartışmalarına yol açsa da, ağır gösterimde topun net biçimde saha içine düştüğü görüldü.
 
Kalan dakikalarda Galatasaray gol için baskı kurdu, Konyaspor ise hızlı akınlarla gol aradı ama iki takım da bunu başaramadı ve mücadele 0-0 sona erdi.
 
Galatasaray böylece şampiyonluk yolunda artık ümitlerini eritirken, ikinciliği de Beşiktaş'tan puan farkıyla değil ancak averajla alabildi. Konyaspor ise puanını 32'ye çıkardı.


Torku Konyaspor-Galatasaray: 0-0
Stat:
Büyükşehir Belediyesi Atatürk
Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan
     
Torku Konyaspor: İtandje, Selim Ay, Ali Çamdalı, Kibong, Hleb (Dk. 85 Recep Aydın), Gekas, Vukoviç, Djalma (90+2 Okan Derici), Ali Turan,  Mehmet Uslu, Hasan Kabze (Dk. 80 Ömer Ali Şahiner)
     
Galatasaray:  Muslera, Ceyhun Gülselam (Dk. 80 Hajroviç) Selçuk İnan, Sneijder, Telles, Burak Yılmaz, Umut Bulut (Dk. 61 Berk İsmail Ünsal), Hakan Balta, Semih Kaya, Eboue, Yekta Kurtuluş
     
Sarı kartlar: Dk. 61 Hleb, Dk. 88 Selim (Torku Konyaspor) , Dk. 68 Ceyhun (Galatasaray)

Sayfa Yükleniyor...