Yine deplasman... Yine kabus...

Zorlu zirve yarışında 3 deplasmandır darbe yiyen Beşiktaş, bir darbe de Konya'dan aldı! Kara Kartallar, Oğuzhan'ın attığı şık golle maçı 1-0 kazanmak üzereyken 90+3'te Gekas'ın attığı golle 1 puana razı oldu!

NTV Spor 11.04.2014 - 22:02
Yine deplasman... Yine kabus...

Konya'ya eksik bir kadroyla giden Beşiktaş'ın kafasında son 3 deplasmandan sadece 1 puan alınabilmesi de rahatsızlık yaratıyordu. Geçen hafta Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi yenmesi, ikincilik yarışında siyah beyazlıların işini güçleştirmişti zaten. Önümüzdeki hafta Fenerbahçe ile oynanacak derbi öncesi, bu maçtan mutlak 3 puan çıkarmak zorundaydı Kara Kartallar...
 
Mesut Bakkal'ın göreve gelmesiyle iyi bir çıkış yakalayan ama düşme hattındaki rakiplerine kaybettiği puanlarla kabus bölgesine yaklaşan ev sahibi Konyaspor da son deplasmanlarında sıkıntı çeken rakibine bir çelme daha takmayı gözüne kestirmişti.

Torku Konyaspor maça Itandje, Ali Turan, Selim, Vukovic, Mehmet Güven, Mehmet Uslu, MBamba, Hleb, Djalma, Hasan Kabze, Gekas 11'iyle çıkarken, Beşiktaş da Tolga, Atiba, Franco, Dany, İsmail, Veli, Jones, Olcay, Oğuzhan, Motta, Almeida 11'iyle sahadaki yerini aldı.
 
Maç dengede başladı. İlk 20 dakika içinde gol girişimi bile olmadı. Hiç şut atılmadı. Orta sahanda oynanan, iki takımın öne gidemediği bir maç oluyor. Slaven Bilic, Serdar'ın yerine zorunluluktan dolayı Atiba'yı oynatıyor. Bilic, Serdar'dan beklediği verimi alamadı.

Maç dengede başladı. İlk 20 dakikada iki takımın da gol girişimi bile olmadı. Hiç şut atılmadı; orta sahanda oynanan, iki takımın kaleye gidemediği bir maç oldu.

Karşılaşmadaki ilk pozisyonu ev sahibi ekip buldu. 23. dakikada Hleb'in ara pasıyla sağ kanatta topla buluşan Djalma'nın ortasında Hasan Kabze kafayla topu kaleye gönderdi. Kaleci Tolga, topu güçlükle uzaklaştırdı.
 
İlk 25 dakika sanki ligde hiç bir iddiası yokmuşcasına pozisyon bile üretemeyen Beşiktaş, oyuna ağırlığını koydu.

28. dakikada Hutchinson ve İsmail Köybaşı'nın sağlı sollu ortalarından sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı ancak sağ kanatta topla buluşan Olcay Şahan ceza yayı üzerindeki arkadaşı Veli Kavlak'ı gördü. Ancak Veli Kavlak'ın şutu doğrudan kaleci Charles Itandje'ın üzerine gitti.
 
33. dakikada Motta'nın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci İtandje, topu son anda kornere çeldi. Oğuzhan'ın kullandığı kornerde ceza sahasında topa iyi yükselen Hutchinson'un kafa vuruşunda top kalenin yanından az farkla auta çıktı.
 
38. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Oğuzhan Özyakup topu ayağından fazla açınca top ceza sahası dışına açıldı ama Konyaspor savunmasının uzaklaştıramadığı top tekrar ceza sahası içerisine havalandı. Savunmanın kafayla tekrar uzaklaştırdığı topa ceza yayı üzerinde Olcay Şahan sağ ayağının içi ile vuruşunu yaptı ancak top çok az farkla direğin dibinden dışarı çıktı.
 
41'de Beşiktaş bu kez İsmail Köybaşı ile gole yaklaştı. Ceza sahası dışı hafif sol çaprazda topla buluşan İsmail Köybaşı yerden şutunu çekti ama tam köşeye giden topu Itandje müthiş çıkardı.
 
43. dakikada Oğuzhan'ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta topa iyi yükselen Almeida'nın sert kafa şutunda meşin yuvarlak İtandje'de kaldı.
 
Beşiktaş'ın büyük baskısıyla son bulan ilk yarının ardından ikinci 45 dakikaya ev sahibi ekip iyi başladı.

50. dakikada Theofanis Gekas takım arkadaşı Hasan Kabze ile girdiği verkaç sonrasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşmak istedi ancak Hasan Kabze'nin pası Dany Nounkeu'ya çarpıp kaleci Tolga Zengin'e kadar gitti.

54. dakikada Beşiktaş Hutchinson ile gole çok yaklaştı! Serbest vuruşu kullanan Oğuzhan Özyakup'un ceza sahasına ortasında altıpasın hemen önünde kafa vuruşunu yapan Atiba Hutchinson topu uzak kale köşesine göndermek istedi ancak top adeta direği yalayarak dışarı çıktı.

62. dakikada Tolga kalesinde devleşti! Ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşan Djalma Campos topla ilerledikten sonra altıpasın sağından topu uzak kale direğine doğru havalandırdı ve altıpasın solunda kaleye çok yakın bir mesefaden Theofanis Gekas volesini vurdu. Ancak Gekas'ın bu enfes volesinde Tolga müthiş bir kurtarış yaparak golü önledi.

İki takımın da gol aradığı dakikalarda amacına ulaşan taraf Beşiktaş oldu. 69. dakikada ceza yayı önünde Jermaine Jones ile girdiği verkaç sonrasında topla buluşan Gökhan Töre, ara pasını sağ kanattaki arkadaşı Olcay Şahan'a verdi. Olcay Şahan'ın ceza sahası içine yaptığı ortaya penaltı noktası üzerinde uçarak kafa vuruşunu yapan Oğuzhan Özyakup topu ağlara gönderdi: 0-1
 
İlk golün hemen ardından Beşiktaş ikinci gole çok yaklaştı. 71. dakikada ceza sahası sol çaprazda topla buluşan İsmail Köybaşı kaleci Charles Itandje ile karşı karşıya kaldığı pozsiyonda vuruşunu yaptı ancak top uzak kale direğinin dibinden auta gitti.

30. dakikadan itibaren gol pozisyonları açısından zengin geçen maçta skor dengesi bozulunca pozisyonlar da azaldı.
 
Ancak 90+2'de Konyaspor beraberliğe çok yaklaştı. Aleksandr Hleb'in pasıyla ceza sahası içinde altıpas önünde top Theofanis Gekas'ın önünde kaldı ve golcü oyuncu müsait durumda vuruşunu yaptı. Ancak kaleci Tolga Zengin topu inanılmaz çıkarıp mutlak bir golü önledi.

Ancak ev sahibi ekip bir şans daha bulacak ve Gekas bu kez topu ağlara gönderecekti. Uzatmanın son dakikasında kullanılan köşe vuruşunda Djalma Campos'un ceza sahasına ortasında altıpasın üzerinde Jagos Vukovic topu çevirdi ve kale önünde topa dokunan Theofanis Gekas bu kez Tolga Zengin'i mağlup etmeyi başardı: 1-1
 
Beşiktaşlılar bir yandan büyük üzüntü yaşarken bir yandan da hakeme elle müdahale itirazlarında bulundu ama karar değişmedi.
 
Kalan kısa sürede Beşiktaş'ın çabaları sonuç vermeyince mücadele 1-1 sona erdi.
 
Beşiktaş böylece deplasmanda kazanamama serisini 4 maça çıkararak, ikincilik yarışında ağır bir yara aldı. Beşiktaş puanını 54'e çıkarmasına rağmen, Galatasaray Sivas deplasmanında kazanırsa puan farkı oluşacak. Diğer yandan siyah beyazlılar gelecek hafta sahasında oynayacağı zorlu Fenerbahçe derbisi öncesi de koral kaybetti.
 
Konyaspor ise puanını 34'e yükseltti.

TORKU KONYASPOR: 1 - BEŞİKTAŞ: 1
Stat:
Konya Atatürk
Hakemler: Çağatay Şahan, Volkan Narinç, Muhuttin Gürses
Torku Konyaspor: Itandje, Selim Ay, Mehmet Güven, Kibong (Dk. 78 Recep Aydın), Hleb, Gekas, Vukoviç, Djalma, Ali Turan, Mehmet Uslu, Hasan Kabze
Beşiktaş: Tolga Zengin, İsmail Köybaşı, Veli Kavlak, Almeida (Dk. 82 Mustafa Pektemek), Olcay Şahan, Atiba, Oğuzhan Özyakup (Dk. 71 Necip), Franco, Danny, Motta (Dk. 64 Gökhan Töre), Jones
Gol: Dk. 68 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Dk. 90+3 Gekas (Torku Konyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 42 Vukoviç, Dk. 52 Hasan Kabze (Torku Konyaspor) Dk. 77 İsmail Köybaşı, Dk. 90+3 Gökhan Töre ve 90+ 3 Tolga Zengin (Beşiktaş)

Sayfa Yükleniyor...