Şampiyonluğun şifresi bu tavırda!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Medical Park Antalyaspor karşısında aldıkları 4-1'lik galibiyetin ardından, çok fazla süre almayan oyuncuların takıma yaptıkları katkıya vurgu yaptı. Yanal, "Oyuncularımızın bu tavrı, bizi şampiyon yapmıştır" dedi.

NTV Spor 13.04.2014 - 22:40
Şampiyonluğun şifresi bu tavırda!

Yanal, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, sezon başından bu yana, takım olarak ligde mücadele ettiklerini söylediğini anlatarak, cezalı ve sakat çok sayıda oyuncudan yoksun çıktıkları mücadelede, görev alan futbolcuların ortaya koyduğu performansın kendisini mutlu ettiğini belirtti.

Fenerbahçe camiasının kendilerine duyduğu inancın karşılığını vermiş olmaktan mutlu olduklarını ifade eden Yanal, "Sezon başından bu yana, bir takım olduğumuzu ve bu şekilde ligde yer aldığımızı söylemiştim. Bugün önemli ve kritik bir aşamada ne kadar önemli bir takım olduğumuzu gördük. Çok uzun süre oynamayan futbolcuların takımın içinde ne kadar var olduklarını gördük. Çok fazla süre almayan oyuncuların büyük katkısının olduğu ortamı oluşturmak kolay değil. Şampiyonluğun matematiksel olarak alınmasına çok az bir süre kaldı. Oyuncularımızın böyle bir şampiyonluğu, şu süreçte, üstüne basa basa anlamaları ve başarılı olmaları beni ayrıca mutlu ediyor. Tekrar oyuncularımı kutluyorum. Onların gösterdiği çabanın, takım olma yolunda gösterdikleri etkinlik ve karakterin altını çizmek istiyorum. Bu da Fenerbahçe'nin duruşuna yakışır bir tavırdır. Oyuncularımızın bu tavrı, bizi şampiyon yapmıştır. Bundan sonraki bu duruş ve tavır, bize Fenerbahçe ve Türk futbolu için önemli bir referans teşkil edecektir" dedi.

Yanal, Beşiktaş derbisi hatırlatılarak yöneltilen "Atatürk Olimpiyat Stadı'nda kazandığınız taktirde şampiyonluk turu atacak mısınız " sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Yine futbolun dışında, futbolu kışkırtacak, ona iğne sokacak sorular geliyor. Çok üzülüyorum. Bunlarla uğraşmaktan futbolun kendi özüne giremiyoruz. Bu tepkiyi göstermek zorundayız. Biz Fenerbahçe olarak aynı oyunu, aynı disiplin içinde oynamaya devam edeceğiz. Çünkü maçlar bitmedi, 5 maçımız daha var. Bunlardan bir tanesi de derbi. Bütün rakiplerimize saygı duyuyoruz. Saha içinde futbol oynamaya çalıştık, yine futbol oynamaya çalışacağız" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...