Türkiye Kupası Finali 2024 | Beşiktaş - Trabzonspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? BJK - TS maçı hangi kanalda? (İlk 11’ler)

Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde Beşiktaş ve Trabzonspor kupa için mücadele edecek. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak mücadeleyi Ali Şansalan yönetirken karşılaşmanın VAR hakemi Hollandalı Dennis Johan Higler oldu. Serdar Topraktepe yönetiminde ligde son haftalarda çıkış yakalayan siyah-beyazlılar, kupayı kaldırarak UEFA Avrupa Ligi biletini almak istiyor. Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor’da ise gözler yıldız golcü Onuachu’da olacak. Bordo-mavililer, ligde oynadığı son 5 karşılaşmanın 4’ünü kazanırken yükselen form grafiğiyle dikkat çekti. Beşiktaş - Trabzonspor maçında 90 dakika eşitlik bozulmadığı takdirde 15’er dakikalık iki uzatma devresi oynanacak. Eşitliğin devam etmesi durumunda kupayı kazanan takımı penaltı atışları belirleyecek. Peki Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, mücadeleye ilişkin son bilgiler…

Haber Merkezi - NTV Spor 23.05.2024 - 15:38
Son Güncelleme: 23.05.2024 - 19:33
Türkiye Kupası Finali 2024 | Beşiktaş - Trabzonspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? BJK - TS maçı hangi kanalda? (İlk 11’ler)

Beşiktaş, son olarak Ziraat Türkiye Kupası’nı 2020/2021 sezonunda kazanmıştı. Trendyol Süper Lig’de bu sezon hayal kırıklığı yaşayan Beşiktaş’ta gözler kupa mücadelesine çevrildi. Bordo-mavililer ise son olarak 2019/2020 sezonunda kupada mutlu sona ulaşmıştı. Beşiktaş, Türkiye Kupası’nı 10 kez müzesine götürürken, Trabzonspor ise 9 kez kazanma başarısı gösterdi. Beşiktaş bu sezon kupaya beşinci turda dahil olurken Eyüpspor, Antalyaspor, Konyaspor ve Ankaragücü’nü mağlup ederek finale yükseldi. Trabzonspor ise Çorum FK, Gençlerbirliği, Başakşehir ve Karagümrük’ü eleyerek finale kaldı. Beşiktaş - Trabzonspor mücadelesinin ekranlara geleceği kanal ve başlangıç saati belli oldu. Peki Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta? ZTK finali şifresiz mi, hangi kanalda? İşte, Beşiktaş - Trabzonspor maçının ayrıntıları…

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ NE ZAMAN?

Türkiye Federasyonu yapılan açıklamada ’nin Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacağını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.

Beşiktaş ve Trabzonspor arasında oynanacak final mücadelesi 23 Mayıs Perşembe günü saat 20:45’te başlayacak.

?

İstanbul’da oynanacak Beşiktaş - Trabzonspor mücadelesine özellikle şehir dışından gelen taraftarlar yoğun ilgi gösteriyor. Maç günü stadın kapalı gişe olması bekleniyor.

Beşiktaş ve Trabzonspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finali ATV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

İLK 11'LER

Takımların ilk 11'leri belli oldu. Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy yedekler arasında.

Beşiktaş:Mert, Svensson, Necip, Colley, Masuaku, Al Musrati, Salih, Gedson, Ghezzal, Muci, Muleka.

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Meunier, Mendy, Denswil, Eren, Berat, Umut, Visca, Bardhi, Fountas, Onuachu

BEŞİKTAŞ’IN KUPA YOLCULUĞU

Ziraat Türkiye Kupası’na beşinci turda dahil olan siyah-beyazlılar ilk mücadelesinde Arda Turan’ın çalıştırdığı Eyüpspor’u 4-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

Beşiktaş son 16 turunda Antalyaspor’u 2-1, çeyrek finalde ise Konyaspor’u 2-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Ankaragücü ile yarı finalde karşı karşıya gelen siyah-beyazlılar Ankara’da oynanan ilk mücadeleden beraberlikle ayrılırken Tüpraş Stadı’nda oynanan maçı 1-0 geçerek adını finale yazdırdı.

TRABZONSPOR’UN KUPA YOLCULUĞU

Karadeniz ekibi kupaya dördüncü turdan dahil olurken Çorum FK’yı 3-1, Manisa FK’y 3-1, Gençlerbirliği karşısında 2-1 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Çeyrek finalde Başakşehir’i 1-0’la geçen bordo-mavililer yarı final karşılaşmasında ise Fatih Karagümrük karşısında toplamda 7-2 kazanarak finale yükseldi.

Sayfa Yükleniyor...