F.Bahçe Yanal'la güzel!

Şampiyonluk için geri sayıma geçen Fenerbahçe'nin bu sezonki başarısında en büyük paylardan biri teknik direktör Ersun Yanal'ın. Geçen sezonla bu sezonun istatistikleri kağıda döküldüğünde de Yanal farkı ortaya çıkıyor.

NTV Spor 15.04.2014 - 16:43
F.Bahçe Yanal'la güzel!

Yanal'lı Fenerbahçe geçen sezona göre istatistiklerini üst seviyelere taşımayı başardı.

Fenerbahçe, Aykut Kocaman'ın takımın başında olduğu 2012-2013 sezonunun 29. haftasında 55 puan toplamıştı. Ersun Yanal'ın Fenerbahçesi ise 29. hafta sonunda 66 puana ulaşmayı başardı.

Sarı-lacivertli ekip atttığı gol ve elde ettiği galibiyet sayısında da geçen yılı açık farkla geride bıraktı. Aykut Kocaman'ın takımın başında olduğu geçen sene 29 karşılaşmada 16 galibiyet alan, 6 kez sahadan boynu bükük ayrılan sarı kanaryalar,  bu sezon 21 galibiyet alırken 5 kez mağlup oldu. 2013-2014 sezonunda müthiş bir hücum makinesine dönüşen Yanal'ın Fenerbahçesi toplamda 66 gole ulaşarak geçen yıldan 16 gol daha fazla atmayı başardı.

Kişisel kariyerinin de en parlak dönemi yaşayan Ersun Yanal, bu sezon Spor Toto Süper Lig'i kazanarak kariyerinin ilk şampiyonluk sevincini tatmak istiyor.

Diğer yandan bu sezonki performansı ile alkış toplayan Ersun Yanal'a bir takdir de Okan Üniversitesi'nden geldi.

Üniversite tarafından yılın teknik adamı seçilen Yanal, ödülünü alkışlar arasında aldı.

Ödül sonrası kısa bir konuşma yapan Yanal, 'sporda şiddet olmamalı' konusuna vurgu yaparak öğrenciler tarafından alkışlandı.

Sayfa Yükleniyor...