Kabustan finale!

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde 2-2'nin rövanşında Bursaspor ile Galatasaray Bursa Atatürk Stadı'nda karşılaştı. Sarı-kırmızılılar, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 5-2 kazanarak adını finale yazdırdı. Maçın 84. dakikasında Burak Yılmaz kırmızı kart gördü.

NTV Spor 16.04.2014 - 21:52
Kabustan finale!

Galatasaray, kupada 9 yıllık final hasretine son verdi. Son olarak 2004-2005 sezonunda final oynayan ve Fenerbahçe'yi yenerek kupayı alan sarı-kırmızılı takım, Bursaspor engelini geçerek 20. kez finale çıktı.

Final için mutlak gole ihtiyacı ola Galatasaray maça da baskılı başladı. 2. dakikada gelişen atakta Melo'nun şutunu Bursaspor defansı çizgiden çıkardı. İlerleyen dakikalarda oyunda dengeyi kuran yeşil-beyazlılar, rakip kalede pozisyonlar üretse de sonuca gidemedi.

Bursaspor karşılaşmanın 16. dakikasında gole çok yaklaştı. Hızlı gelişen atakta altı pas içerisinde topla buluşan Fernandao topu ağlara gönderemedi ve ev sahibi ekip bu pozisyondan yararlanamadı. Bu pozisyonun hemen ardından Volkan Şen ile Burak Yılmaz arasında yaşanan gerginlik sonucunda hakem iki oyuncuya da sarı kart gösterdi.

Rakip kalede ataklarını sürdüren yeşil-beyazlılar aradığı golü 28. dakikada buldu. Sağ kanattan Volkan Şen'in kullandığı serbest vuruşta iyi yükselen Fernandao kafayla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden 5 dakika sonra 33. dakikada Fernandao bir kez daha sahneye çıktı. Şener'in sağ kanattan yaptığı ortaya nefis bir şut çıkaran Brezilyalı golcü kendisinin ve takımının 2. golünü atarak skoru 2-0 getirdi.

İlk yarının sonlarında rakip kalede etkinliğini arttıran Galatasaray'da Sneijder uzatma dakikalarında takımını umutlandıran golü kaydetti ve ilk yarı Bursaspor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Galatasaray ikinci yarıya müthiş başladı. Karşılaşmanın 50. dakikasında Selçuk'un penaltı golüyle skoru eşitleyen sarı-kırmızılılar, 53. dakikada Burak Yılmaz'ın attığı golle 3-2 öne geçti. 

Sarı-kırmızılılar öne geçtikten sonra da hız kesmedi. Galatasaray, 68. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan ceza sahası içerisine giren Sabri'nin ortasını arka direkte tamamlayan Burak Yılmaz skoru 4-2 yaptı.

Farkı açtıktan sonra iyice rahatlayan sarı-kırmızılılar, 71. dakikada bir kez daha penaltı kazandı. Topun başına geçen Felipe Melo skoru 5-2'ye getirdi.

Karşılaşmanın 84. dakikasında rakibine sert giren Burak Yılmaz, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Geri kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadeleden 5-2 galip ayrılan Galatasaray finale çıktı.

BURSASPOR-GALATASARAY: 2-5
Stat:
Atatürk
Hakemler: İlker Meral, Serkan Gençerler, İsmail Şencan
Bursaspor: Frey, Şener Özbayraklı (Dk. 88 Enes Ünal), İbrahim Öztürk, Civelli, Basser, Şamil Çinaz, Yasin Pehlivan (Dk. 64 Sestak), Volkan Şen, Ferhat Kiraz (Dk 75. Ozan Tufan), Belluschi, Fernandao
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta, Telles, Veysel Sarı, Melo (Dk. 77 Ceyhun Gülselam), Selçuk İnan (Dk. 72 Umut Bulut), Yekta Kurtuluş (Dk. 86 Koray Günter), Sneijder, Burak Yılmaz
Goller: Dk. 29 ve Dk. 33 Fernandao (Bursaspor), Dk. 45+1 Sneijder, Dk. 50 Selçuk İnan (penaltıdan), Dk. 53 ve Dk. 68 Burak Yılmaz, Dk. 71 Melo (penaltıdan) (Galatasaray)
Kırmızı kart: Dk. 84 Burak Yılmaz
Sarı kartlar: Dk. 17 Volkan Şen, Dk. 50 İbrahim Öztürk, Dk. 67 Yasin Pehlivan, Dk. 72 Civelli, Dk. 90+2 Belluschi (Bursaspor), Dk. 17 Burak Yılmaz, Dk. 60 Melo, Dk. 64 Selçuk İnan (Galatasaray)

Sayfa Yükleniyor...