Kuyt: 4. yıldızı takmadan...

Fenerbahçe'nin Hollandalı golcüsü Dirk Kuyt, Beşiktaş derbisi için iddialı. Sarı-lacivertli kulüple bir yıl daha sözleşmesi bulunan Kuyt 4. yıldızı takmadan Fenerbahçe'den ayrılmak istemediğini söyledi.

NTV Spor 18.04.2014 - 12:05
Kuyt: 4. yıldızı takmadan...

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, 4. yıldızı takmadan Fenerbahçe'den ayrılmayacağını söyledi.

1 yıllık sözleşmesi sona erene kadar Fenerbahçe'de kalmak istediğini ifade eden Kuyt,"Fenerbahçe formasıyla ilk sezonumda  Avrupa Ligi'nde yarı final oynadık. Türkiye'de ise Türkiye Kupası'nı kazandık. Şimdi büyük bir olasılıkla şampiyonluk geliyor. Bu arkadaşlık, bu yardımlaşma devam ederse seneye de 4. yıldızı takacağız. Fenerbaçe'de olmaktan çok mutluyum" diye konuştu.

Şampiyonluk için Beşiktaş derbisinin önemine dikkat çeken  Hollandalı futbolcu, "Beşiktaş'ı yenip bir an önce şampiyon olmak istiyoruz. İş uzarsa psikolojik olarak dezavantajlı duruma düşeriz. Rakibimiz Beşiktaş'ın da bu maçta 2.'lik hedefi var. İyi bir maç olmasını diliyorum" dedi.

Fenerbahçe'nin bu sezonki başarısında teknik direktör Ersun Yanal'ın büyük rol oynadığını ifade eden Kuyt, "Bu kadar yaşı ilerlemiş futbolcunun bulunduğu bir kadronun bu kadar çok koşması, bu kadar iyi hücum pres yapması nasıl mümkün olabilir ya da böyle bir kadronun defalarca maçı uzatmalarda çevirmesi, maçların son çeyreklerinde sergilediğimiz performans ne kadar dikkat çekici, onunla çalıştığım için çok mutluyum" dedi.

Genç oyunculara da tavsiyelerde bulunan Dirk Kuyt, “Bu kadar tecrübeli ismin varolduğu bir kadroda yer almanın avantajlarını kullansınlar. Bu formanın kıymetini bilsinler. Gerekirse tekmeye kafanı uzatacaksın. Son düdük çalıncaya kadar mücadele edeceksin" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...