Fırtına Avrupa aşkına!

Avrupa için dördüncü sıradaki yerini korumak isteyen Trabzonspor, düşme hattından yer alan Kayseri Erciyesspor'u 5-0 mağlup etti.

NTV Spor 18.04.2014 - 21:54
Fırtına Avrupa aşkına!

Spor Toto Süper Lig'de 30. haftanın açılış maçında düşme hattından uzaklaşmak isteyen Kayseri Erciyesspor, Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Trabzonspor'u konuk etti.

Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Trabzonspor 5-0 kazandı. Bordo-mavili ekibe galibiyeti getiren golleri Yusuf Erdoğan(2), Henrique, Olcan Adın ve Soner Aydoğdu kaydetti.

Bu galibiyetle Trabzonspor puanını 46'ya çıkarırken Kayseri Erciyesspor ise 30 puanda kaldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Trabzonspor golü de erken buldu. Bordo-mavililer henüz 5. dakikada Paulo Henrique öne geçti. Sağ kanattan Yusuf Erdoğan'ın yaptığı ortada penaltı noktası civarında iyi yükselen Henrique topu kafayla ağlara gönderdi: 0-1.

Golden sonra kendi yarı alanına çekilen Trabzonspor'u açmakta zorlanan Kayseri Erciyesspor, 28. dakikada kalesinde 2. golü gördü. Bordo-mavili ekipte bu kez sahneye çıkan isim Yusuf Erdoğan oldu. Ekrem Ekşioğlu'nun Traore'ye aktarmak istediği topu araya giren Zeki Yavru kaptı. Bu oyuncunun derinlemesine pasında kaleci Gökhan Değirmenci ile karşı karşıya kalan Yusuf Erdoğan, plase vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-2.

İkinci golü bulduktan sonra rakibini iyice çökerten Trabzonspor 39. dakikada Yusuf Erdoğan ile bu kez farkı 3'e çıkardı. Ceza sahasında topla buluşan Henrique kaleye vurmak yerine meşin yuvarlağı müsait pozisyondaki Yusuf Erdoğan'a aktardı. Bu oyuncu plase vuruşla kendisinin ikinci takımın üçüncü golünün kaydetti: 0-3.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca Trabzonspor soyunma odasına 3-0 önde gitti.

İlk yarıya olduğu gibi ikinci devreye de hızlı başlayan Trabzonspor, 62. dakikada Olcan Adın ile 4-0'lık üstünlüğü yakaladı. Kayseri Erciyesspor yarı alanında topu kapan Henrique hızlı bir şekilde ceza sahasına girerek, meşin yuvarlağı Olcan Adın ile buluşturdu. Kaleci Gökhan Değirmenci ile karşı karşıya kalan Olcan Adın, plase vuruşla skoru 4-0 yaptı.

Maçın başından itibaren rakibine üstünlük kurmakta zorlanan Kayseri Erciyesspor 4 golü kalesin de görmekten kaçamadı.

Karşılaşmada son sözü Soner Aydoğdu. Genç oyuncu skoru 5-0 yapan golü kaydetti. Bu gol aynı zamanda maçın da sonucunu tayin etti: Henrique ve Olcan Adın verkaçı sonrasında ceza sahasında topla buluşan Soner Aydoğdu, düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-5.

KAYSERİ ERCİYESSPOR: 0 - TRABZONSPOR: 5
Stat:
Büyükşehir Belediyesi Kadir Has
Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Arkın Akgöl
Kayseri Erciyesspor: Gökhan Değirmenci, Cenk Ahmet Alkılıç, Mangane, Diakhate (Dk. 70 Josef Çınar), Ekrem Ekşioğlu, Cem Can, Traore, Azofeifa (Dk. 46 Hüseyin Kala), Murat Yıldırım (Dk. 46 Yiğit Gökoğlan), İbricic, Edinho
Trabzonspor: Onur Kıvrak, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Caner Osmanpaşa, Zeki Yavru, Kadir Keleş,  Bourceanu  (Dk. 81 Abdülkadir Özdemir), Adrian (Dk. 60 Soner Aydoğdu), Olcan Adın, Yusuf Erdoğan (Dk. 77 Şahin Aygüneş), Henrique
Goller: Dk. 5 Henrique , Dk. 28 ve Dk. 39 Yusuf Erdoğan, Dk. 62 Olcan Adın, Dk. 90 Soner Aydoğdu (Trabzonspor)
Sarı kart: Dk. 15 Caner Osmanpaşa (Trabzonspor), Dk. 59 İbricic (Kayseri Erciyesspor)

Sayfa Yükleniyor...