Altyapı tartışıldı (Video)

Sepp Piontek ve Nihat Kahveci, Türk futboluyla ilgili mesajlar verdi. Piontek Türk oyunculara güvenilmesi gerektiğini söylerken, Nihat Kahveci altyapı eğitmenlerinin önemine dikkat çekti.

NTV Spor 23.04.2014 - 18:24
Altyapı tartışıldı (Video)

Antalya'da düzenlenen 5. Uluslararası Vodafone Kupası kapsamındaki All-Star maçı öncesinde eski milli takım teknik direktörü Sepp Piontek ve eski milli futbolcu Nihat Kahveci basın toplantısı düzenledi.

Türk futbolunun sorunlarıyla ilgili konuşan iki futbol adamı, altyapı eğitiminin önemine dikkat çekti.

Nihat Kahveci yetenekli oyuncuları geliştirecek eğitmenlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yabancı oyuncu kontenjanıyla ilgili görüşlerini de paylaşan Nihat Kahveci, "Yabancı oyuncu serbest olsun. Ben iyi olduğum sürece dünyanın en iyi yabancısı gelse beni kesemez" dedi.

Eski Milli Takım Teknik Direktörü Sepp Piontek ise yetenekli Türk oyuncuların A takım seviyesinde yeterince şans bulamadığını belirtirken "Bu, Türk çocuklarını, kulüplerinin A takımlarında göremediğim için şaşırıyorum. Bu yetenekli çocuklara, 17-18 yaşlarına geldiğinde yeterli şans verilmiyor. Galatasaray'a baktığımızda bir Şampiyonlar Ligi maçında sahada sadece 3 Türk futbolcu görülmesi üzüntü verici. Türk çocuklarının yeteneklerine şahit olduktan sonra, bu gençleri 17-18 yaşına geldiğinde kaybetmemiz çok acı veriyor" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...