Beşiktaş'ın inadı inat!

Lig ikinciliği için savaşan Beşiktaş, Avrupa iddiasını sürdüren Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti. Puanını 58'e yükselten siyah beyazlılar Galatasaray ile olan takibini sürdürdü.

NTV Spor 03.05.2014 - 20:50
Beşiktaş'ın inadı inat!

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Beşiktaş evinde Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi.

Şampiyonun belli olmasının ardından gözler lig ikinciliği için çevrildi. Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım için gerekli olan ikinciliğini kovalayan Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti.

Son üç maçında galibiyet elde edemeyen Beşiktaş bu skorla puanını 58'e çıkardı ve 59 puanlı Galatasaray'ı takip etmeyi sürdürdü.

Siyah beyazlılar karşılaşmanın 7. dakikasında öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahası içine giren Oğuzhan Özyakup topu ceza sahası yayının dışına çıkardı. O bölgede Veli Kavlak'ın sağ ayağıyla sert şutunda kaleci Andreas Isaksson'un kurtarışı sonrasında topu iyi takip eden Oğuzhan Özyakup sağ ayağıyla sert bir vuruş yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.

Golden sonra Kasımpaşa, Beşiktaş kalesinde pozisyon bulsa da skorda değişiklik olmadı. Mücadelenin 17. dakikasında Beşiktaş farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan Gökhan Töre'nin köşe vuruşunda kafalardan seken topu Yalçın Ayhan kafayla uzaklaştırmak istedi ancak kısa düşen topu Dany kafayla bir kez daha içeri doldurdu. Yalçın'ın ayağından seken top Veli Kavlak'a geldi ve Veli'nin altıpasın hemen gerisinden şutunda top ağlarla ikinci kez buluştu.

Skorda 2-0 geriye düşen Kasımpaşa, 19. dakikada Adem Büyük ile gole çok yaklaştı ama Beşiktaş'tan Oğuzhan Özyakup son anda kale çizgisi üzerinde topa çıkardı.

Mücadelenin 25. dakikasında sakatlanan Necip Uysal, oyuna devam edemedi ve yerini Jermaine Jones'a bıraktı.

Mücadelenin ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Beşiktaş, ikinci oyuncu değişikliğini de zorunlu yapmak durumunda kaldı. 58. dakikada Oğuzhan Özyakup sakatlığından dolayı maça devam edemedi ve yerini İsmail Köybaşı'na bıraktı.

Kalan dakikalarda iki takım net gol pozisyonu üretemedi. Ancak; mücadelenin uzatma dakikalarında Kasımpaşa Scarione ile farkı bire indirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 2-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sonuçlandı.

BEŞİKTAŞ: 2 - KASIMPAŞA: 1
Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Baki Tuncay Akkın, Ali Saygın Ögel
Beşiktaş: Tolga Zengin, Necip Uysal (Dk. 25 Jones), Franco, Dany, Motta, Gökhan Töre, Hutchinson, Veli Kavlak, Olcay Şahan (Dk. 82 Mustafa Pektemek), Oğuzhan Özyakup (Dk. 58 İsmail Köybaşı), Almeida
Kasımpaşa: Isaksson, Elyasa Süme, Yalçın Ayhan, Donk (Dk. 38 Barış Başdaş), İlhan Eker, Viudez (Dk. 68 Malki), Castro, Kerem Şenas, Adem Büyük, Scarione, Babel (Dk. 46 Tunay Torun)
Goller: Dk. 7 Oğuzhan Özyakup, Dk. 16 Veli Kavlak (Beşiktaş), 90+5 Scarione (Kasımpaşa)
Sarı kartlar: Dk. 25 Veli Kavlak (Beşiktaş), Dk. 59 Adem Büyük (Kasımpaşa)

Sayfa Yükleniyor...