Şampiyon tatilde...

Şampiyonluğunu geçen hafta ilan eden Fenerbahçe, ligde hiçbir iddiası bulunmayan Akhisarspor'a konuk oldu. Maça yedek takviyeli bir kadroyla çıkan ve rehavet içinde bir görüntü çizen sarı lacivertliler, iyi bir futbol oynayan rakibine 3-1 mağlup oldu.

NTV Spor 04.05.2014 - 20:49
Şampiyon tatilde...

Akhisar-Fenerbahçe mücadelesi haftanın gerginlikten uzak, sadece futbol keyfinin yaşandığı bir maçtı. Maçın nasıl geçeceği daha maç başlamadan kendini göstermiş, Akhisarlı oyuncular, sahaya çıkarken şampiyon Fenerbahçelileri alkışlamıştı. Nitekim 90 dakikalık mücadelede de iki takım oyuncuları futbolu çirkinleştirecek hareketlerden uzak durdu. Futbolu güzelleştirme noktasında ise şampiyonluk rehavetindeki Fenerbahçeli oyuncular fazla çaba sarfetmezken, Akhisarlı oyuncular maç boyu sergiledikleri başarılı futbolun karşılığını 3-1'lik galibiyetle aldı. 4. dakikada Bruno ve 14. dakikada Kerim Zengin'in golleriyle 2-0 öne geçen Akhisar'a 53. dakikada Mehmet Topal yanıt verse de 69. dakikada bir kez sahneye çıkan Bruno maçın skorunu ilan etti: 3-1
 
MAÇTAN DAKİKALAR
Ev sahibi takım maça Oğuz Dağlaroğlu, Emrah Eren, İsmail Konuk, Uğur Demirok, Güray Vural, Kerim Zengin, Bruno, Merter Yüce, Bilal Kısa, Erkan Taşkıran, Niasse 11'iyle çıktı. Fenerbahçe ise Mert Günok, Mehmet Topuz, Bekir İrtegün, Kadlec, Caner Erkin, Emenike, Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin, Alper Potuk, Moussa Sow, Webo 11'iyle sahadaki yerini aldı.
 
Akhisar'ın ligin şampiyonunu yenme isteği ilk düdükle birlikte ortaya çıktı. Diğer yanda ise Fenerbahçeli oyuncular "Lig bizim için bitti" havasındaydı.

Karşılaşmanın 3. dakikasında Selçuk Şahin'in ceza alanından attığı şutta kaleci Oğuz Dağlaroğlu topu kontrol etti. Ancak ardından ev sahibi takımın golleri geldi...
      
4. dakikada Akhisar Belediyespor öne geçti. Sol kanattan Erkan Taşkıran'ın yaptığı ortada kale çizgisinde topla buluşan Bruno, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0
     
14. dakikada Akhisar Belediyespor farkı 2'ye çıkardı. Yine sol kanattan Güray Vural'ın ceza alanına gönderdiği topla arka tarafta buluşan Kerim Zengin, meşin yuvarlağı ağlara gönderek takımını 2-0 öne geçirdi.

Şampiyonluk rehavetindeki Fenerbahçeli futbolcular kalan dakikalarda da rakibe diş giçerecek bir oyun oynamadı.

40. dakikada sol kanattan Güray Vural'ın ortasında ceza alanı içindeki Niasse istediği gibi dokunamayınca top auta gitti.
     
42. dakikada Sow'un pasıyla ceza alanında topla buluşan Webo'nun bekletmeden yaptığı vuruşta, kaleci Oğuz Dağlaroğlu meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Ve maçın ilk yarısı Akhisar'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İlk yarıdaki oyun Ersun Yanal'ı rahatsız etmiş olacak ki sarı lacivertliler ikinci yarıya iki değişiklikle çıktı. Oyuna Gökhan Gönül ve Mehmet Topal girerken Moussa Sow ve Alper Potuk çıkan isimler oldular.

Devre arasında soyunma odasında söylenenenler ve yapılan değişiklirler Fenerbahçe'ye yaramış olmalı ki sarı lacivertliler ikinci yarıya hızlı başladı.
 
51. dakikada Emmanuel Emenike'nin pasında topla buluşan Mehmet Topuz, topla birlikte hareketlendikten sonra ceza sahası dışı sağ çaprazdan adeta bir güze çıkardı ama top iki kale direğinin birleştiği yerden oyun alanına geri döndü.
 
2 dakika sonra ise Meahmet Topuz'un şanssızlığıyla yapamadığını bir diğer Mehmet, Mehmet Topal yaptı. Sol kanatta topla buluşan Oumar Niasse'ye baskıya gelen Mehmet Topuz topu rakibinden kazandı. Ve bekletmeden rarip yarı sahanın ortalarındaki Mehmet Topal'ı gördü. Topla buluşan Mehmet Topal ise sol ayağı ile uzak kale direğine doğru harika bir vuruş yaptı ve farkı 1'e indirdi: 2-1

Aslında Fenerbahçe'nin ikinci yarıdaki değişiklikleri sadece isim değişikliği değil oyunun değişikliği de olmuşt. Fenerbahçe'yi bu sene şampiyon yapan temponun da armasıyla skor 2-1'e geldi de... Ama asıl mesele Fenerbahçe'nin bu tempoyu sürdürüp sürdüremeyeceğiydi...

Bu sorunun yanıtı olumsuz oldu. İkinci yarıya arka arkaya iki nefis şutla başlayan sarı lacivertliler, orgazine atak geliştirme konusunda sınıfta kalınca maç orta saha mücadelesine döndü. Her iki takımın da gol bulabileceği bu oyunda da bunu başaran, organize atak konusunda bu akşam rakibine oranla çok daha başarılı bir görüntü çizen ev sahibi ekip oldu...

69. dakikada Akhisar, savunmadan hızlı çıktı. Sağ kanatta topla buluşan Kerim Zengin, önündeki boş alanı hızla katetti. Sol kanattan savunma arkasına koşu yapan arkadaşı Bruno Mezenga'yı gördü. Uzun pasla buluşan Bruno Mezenga, başarılı bir kontrolün ardından ceza sahası içerisine girer girmez sol ayağı ile uzak kale direğine vuruşunu yaptı ve farkı yeniden 2'ye çıkardı: 3-1
 
Kalan dakikalar da iki takım da başka gol bulamayınca, Akhisar Belediyespor sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. Ev sahibi ekip bu galibiyetle puanını 44'e yükseltirken, bu sezonki 6. yenilgisini yaşayan Fenerbahçe 68 puanda kaldı.

AKHİSAR BELEDİYESPOR: 3 - FENERBAHÇE: 1
Stat:
Manisa 19 Mayıs
Hakemler: Ali Palabıyık, Adil Sinem, Hakan Yemişken
Akhisar Belediyespor: Oğuz Dağlaroğlu, Emrah Eren, İsmail Konuk, Uğur Demirok, Güray Vural, Kerim Zengin (Dk. 73 Kenan Özer), Bruno, Merter Yüce, Bilal Kısa, Erkan Taşkıran (Dk. 58 Sertan Vardar), Niasse (Dk. 90 Riedle)
Fenerbahçe: Mert Günok, Mehmet Topuz, Bekir İrtegün, Kadlec, Caner Erkin, Emenike, Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin (Dk. 71 Cristian), Alper Potuk (Dk. 46 Mehmet Topal), Moussa Sow (Dk. 46 Gökhan Gönül), Webo
Goller: Dk. 4 ve 69 Bruno, Dk. 14 Kerim Zengin (Akhisar Belediyespor), Dk. 53 Mehmet Topal (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 20 Uğur Demirok, Dk. 32 Kerim Zengin, Dk. 60 Merter Yüce, Dk. 68 Bilal Kısa, Dk. 75 Oğuz Dağlaroğlu, Dk. 76 Bruno (Akhisar Belediyespor), Dk. 23 Selçuk Şahin, Dk. 61 Emre Belözoğlu, Dk. 84 Gökhan Gönül (Fenerbahçe)

Sayfa Yükleniyor...