"Finalin favorisi yok"

Eskişehirspor ile Galatasaray arasında Konya'da oynanacak Ziraat Türkiye Kupası final maçı öncesi iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında biraraya geldi.

NTV Spor 06.05.2014 - 22:55
"Finalin favorisi yok"

Dedeman Otel'de düzenlenen basın toplantısında, Mancini, saygı duyulması gereken bir takıma karşı oynayacaklarını söyledi. Final maçlarında hiçbir zaman favorinin olmayacağını anlatan Mancini, "Daha önce İtalya ve İngiltere'de yaptığım gibi Türkiye'de de bu kupayı kazanmak istiyorum" dedi.

Mancini, çok zorlu bir rakibe karşı mücadele edeceklerini belirterek, "Lig maçına bakıldığında 3-0 galip gelen bir Galatasaray var ama bu, finalde favori olması anlamına gelmiyor. O yüzden avantajlı veya üstün bir taraf olarak değerlendirmek doğru olmaz. Final için ekstra bir motivasyona ihtiyaç yok. Eskişehir ile bir kere karşılaştık. Daha önce de karşılaştığımız maçları izledim. Çok iyi oynayan bir takım. Dürüst olmam gerekirse, Eskişehirspor'u, finalde karşılaşmayı istediğimiz en son takım olarak nitelendirebilirim. Çok iyi ve kaliteli bir takım. Ama umarım kupamızı alırız, ligi de ikinci bitiririz. Şampiyonlar Ligi'ne katılarak, onlara da Avrupa kupalarına gitmelerinin yolunu açmış oluruz" diye konuştu.

Mancini, bir gazetecinin, Galatasaray'ın Türkiye Kupası ve Avrupa kupaları arasında tercih yapması durumunda, tavrının ne olacağı sorusuna, "Burada bulunma amacımız Türkiye Kupası. O yüzden ligi ve Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan gitmeyi düşünmekten uzak olmalıyız. Konsantrasyonumuzun kupa finali olması gerekiyor" yanıtını verdi.

Sakatlıkları süren kaleci Fernando Muslera ile golcü futbolcu Didier Drogba'nın sağlık durumunun sorulması üzerine Mancini, maç öncesi yapacakları son antrenman sonrasında her iki futbolcunun durumun netlik kazanacağını bildirdi.

SAĞLAM: ÖZLEMİ GİDERMEK İSTİYORUZ
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise uzun maratonun ardından camia olarak final oynamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sürekli final oynayan ve kupa kaldıran bir kulüp olmadıklarını belirten Sağlam, Eskişehirspor'un 43 yıl önce kazandığı Türkiye Kupası'nı kazanmanın kendileri için büyük özlem olduğunu vurguladı.

Sağlam, Galatasaray'a karşı verecekleri mücadelenin kendileri için ayrı bir anlamı olduğuna dikkati çekerek, "43 yıl sonra camiamıza, taraftarlarımıza kupa hediye etmenin arefesindeyiz. Dolayısıyla oynayacağımız karşılaşma bizim için çok önemlidir. Oyuncularımız da nasıl bir sorumluluk içinde olduklarını çok iyi biliyorlar. Yarın çıkacaklar, ellerinden gelen mücadeleyi ortaya koyacaklar. 43 yıl sonra tekrar kupayı Eskişehir'e getirmek için herşeyi yapacaklar. Karşımızda çok zorlu bir rakip var. Ülkemizin güzide takımlarından bir tanesi, kadro itibariyle de çok güçlü bir kadroya sahip takımla oynayacağız. Galatasaray'a karşı kupayı almanın bizim için ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bunu yapmak için de ortaya hem mücadele, hem de futbol kalitesi açısından çok şeyler koymanın zorluğunu da biliyoruz. İnşallah maçta kendimize yakışan bir mücadele ortaya koyacağız" dedi.

FAIR PLAY VURGUSU
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, final maçıyla ilgili bir başka güzel dileğinin "fair play" olduğunu söyledi.

Özellikle ülkede son dönemlerde futbolun yanında sporda da çok ihtiyaç duydukları fair play'in özlemini çektiklerini belirten Sağlam, "Bu bir spor olgusu. Futbolun içinde oyuncular arasında gerginlik olacaktır ama fair play ruhundan uzaklaşmadan, dostluk içerisinde, kendimize yakışır mücadeleyi ortaya koyacağız. Benim taraftarlarımızdan da bir isteğim olacak. Onlar da 27 yıl sonra final oynamanın keyfini çıkarsınlar. Maç öncesi, maç anı ve sonrasıyla her şeyin tadını çıkarsınlar. Kupayı kazanırsak, Eskişehir camiasına yakışır şekilde, rakibimizi incitmeden, rencide etmeden yaşayalım. Futbolda her şey var, kaybedebiliriz de... Rakibimizin emeğine saygı duyalım. Onları alkışlamayı başaralım. Ben bu duygular içinde finale yakışır bir karşılaşma diliyorum. Rakibimize de başarılar diliyorum" dedi.

Sayfa Yükleniyor...