Arena'dan Devler Ligi'ne!

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Kayseri Erciyesspor'u konuk etti. Rakibini 2-1 mağlup eden sarı-kırmızılılar, ligi 2. sırada tamamladı ve Şampiyonlar Ligi'ne direk katılma hakkı kazandı.

NTV Spor 17.05.2014 - 20:56
Arena'dan Devler Ligi'ne!

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Galatasaray ile Kayseri Erciyesspor Türk Telekom Arena Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Maç öncesinde Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri anıldı. Galatasaraylı futbolcular, ısınmaya başlarında baretlerle çıktı ve orta sahaya yürüyüp taraftarı selamladı.

Türk Telekom Arena tribunlerinde de Soma'daki facia ile ilgili pankartlar göze çarptı. "Ali Sami Yen'de Hep Yanımızdaydınız, Artık Kalbimizdesiniz" pankartı, Ali Sami Yen Stadı'nda yıllarca asılan "Soma Kömür Diyarı" pankartına ithaf edildi.

Ayrıca maç öncesinde Soma'da hayatını kaybeden maden işçiler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Ligi ikinci sırada bitirip Şampiyonlar Ligi'ne direk katılma mücadelesi veren Galatasaray, maça baskılı başladı.

Oyunu rakip kaleye yıkan sarı-kırmızılılar, 15. dakikada Wesley Sneijder ile gole çok yaklaştı. Ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Hollandalı yıldızın sert şutunda kaleci gole izin vermedi.

Wesley Sneijder, maçın 21. dakikasında bir kez daha kaleyi yokladı. Ceza sahası dışında boş pozisyonda topla buluşan Sneijder'in etkili şutunda kaleci Gökhan Değirmenci yine geçit vermedi ve topu kornere çeldi.

Oyunu rakip kaleye yıkan, Kayseri Erciyesspor'u ataklarıyla bunaltan Galatasaray, ilerleyen dakikalarda Burak Yılmaz ve Sneijder'le önemli pozisyonlar yakalasa da sonuca gidemedi ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

Galatasaray, ikinci yarıya adeta golle başladı. 46. dakikada sol kanattan gelişen atakta Wesley Sneijder'in ortaya çıkardığı topu Burak Yılmaz, boş ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golü atan Burak Yılmaz pozisyon sonrası kısa süreli bir sakatlık yaşadı.

Sarı-kırmızılılar, golden sonra oyunun kontrolünü zaman zaman rakibine verse de rakip kalede ikinci gol arayışlarını da sürdürdü. 75. dakikada sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Sneijder'in ortasında Umut Bulut, ön direkte topu kafayla ağlara gönderdi. Galatasaray, bu golle skoru 2-0'a getirdi.

Kayseri Erciyesspor, karşılaşmanın 81. dakikasında Mangane ile farkı tekrar 1'e indirdi ve skor 2-1 oldu. Maçın geri kalan bölümünde skoru korumayı başaran sarı-kırmızılılar, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından ligi 65 puanla 2. sırada tamamlayan Galatasaray, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne direk katılma hakkı elde etti. Kayseri Erciyesspor ise, ligi 37 puanla 14. sırada tamamladı.

GALATASARAY-KAYSERİ ERCİYESSPOR: 2-1
Stat:
Türk Telekom Arena
Hakemler: Yunus Yıldırım, Volkan Narinç, Ali Saygın Ögel
Galatasaray: Muslera, Semih Kaya, Chedjou, Hakan Balta, Sabri Sarıoğlu, Yekta Kurtuluş (Dk. 82 Hamit Altıntop), Melo, Selçuk İnan, Umut Bulut (Dk. 90+2 Telles), Sneijder, Burak Yılmaz
Kayseri Erciyesspor: Gökhan Değirmenci, Cenk Ahmet Alkılıç, Diakhate, Mangane, Emre Öztürk, Cem Can, Yiğit Gökoğlan (Dk. 82 Yakup Ramazan Zorlu), Murat Yıldırım, Ahmet Akgün (Dk. 66 Kerim Avcı), Hüseyin Kala (Dk. 55 Vleminckx) , Edinho
Goller: Dk. 46 Burak Yılmaz, Dk. 75 Umut Bulut (Galatasaray), Dk. 81 Mangane (Kayseri Erciyesspor)
Sarı kartlar: Dk. 41 Melo (Galatasaray), Dk. 41 Mangane, Dk. 58 Diakhate (Kayseri Erciyesspor)

Sayfa Yükleniyor...